Marijn en Elly van de Mortel nemen het stokje over van Anita Manders en Koert Poelman. (Foto: Hein van Bakel)
Marijn en Elly van de Mortel nemen het stokje over van Anita Manders en Koert Poelman. (Foto: Hein van Bakel)

Anita Manders neemt na 40 jaar afscheid van het Gerardushuis

Algemeen 2.466 keer gelezen

WALSBERG - Inwoners van de Walsberg en gebruikers van het Gerardushuis hebben zondag afscheid genomen van Anita Manders en haar man Koert tijdens een goedbezochte receptie. Dat was ook de gelegenheid om officieel de sleuteloverdracht te laten plaatsvinden. Anita en Koert dragen het stokje over aan Elly en Marijn van de Mortel.

Anita is ruim 40 jaar geleden in aanraking gekomen met het Gerardushuis en vervolgens niet meer weggegaan. In 1984 is zij, toen nog met René, in loondienst gekomen. Daarmee waren zij het vierde echtpaar dat daar de scepter ging zwaaien.

De activiteiten bestonden toen nog uit tal van evenementen waaronder het dubbeltjes dansen en het ziekentriduüm. Na de verbouwing in 2004 werd het Gerardushuis geprivatiseerd waarna Anita en René pachters werden van alles wat met horeca te maken had en waren zij het gezicht voor de diverse verenigingen uit de Walsberg en Deurne maar ook van buiten onze gemeente.

Anita en haar huidige man Koert gaan van hun vrijheid genieten en krijgen zo meer gelegenheid om naar Anita’s zoon Peter, die in het buitenland woont, te gaan. Elly en Marijn van de Mortel hebben twee kinderen en gaan de nieuwe uitdaging als beheerders met veel enthousiasme aan laten zij weten. Het echtpaar staat graag voor anderen klaar en willen het iedereen naar de zin maken.

Alle doelgroepen

“Het Gerardushuis moet een gemeenschapshuis zijn voor jong en oud, waar verenigingen een thuisbasis hebben en de jeugd een ontmoetingsplek heeft. Waar gelachen en gedanst kan worden maar ook serieuzere zaken aan bod komen en lotgenoten steun aan elkaar hebben. Het streven is om voor alle doelgroepen iets te gaan organiseren en iedereen, jong en oud, zich meer betrokken gaat voelen in de gemeenschap”, aldus het bestuur van het Gerardushuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant