Afbeelding

Ondernemers in beeld: Knijnenburg Autobedrijf viert 40-jarig jubileum

Algemeen 1.177 keer gelezen

DE RIPS – Knijnenburg Autobedrijf viert op zaterdag 1 juni het 40-jarig jubileum. Midden jaren tachtig begon het avontuur voor Albert Knijnenburg en zijn vrouw Riek. Na vier decennia weten klanten uit de Peelregio en ver daarbuiten de weg naar De Rips te vinden. Nu dragen ze het stokje over aan hun dochter Anja en haar man Gerwin. “We hebben het allemaal te danken aan de klanten die we hebben, maar ook aan die we eerder van dienst waren.”

Het is april 1984 als Albert bezoek krijgt van Piet van Delft, voorzitter van de Rabobank. De enige garage in De Rips sluit de deuren en dat is slecht voor de leefbaarheid in het dorp vindt hij. Van Delft oppert of Albert geen garage kan beginnen. Dat is iets waar de geboren Deurnenaar geen moment aan gedacht heeft. Bovendien hebben ze daar geen geld voor. “Daar verzinnen we wel iets op”, vertelt Van Delft. Dit is nu niet meer voor te stellen. 

Sleutelen

Albert werkt destijds bij een groot dealerbedrijf in Deurne en omstreken. Thuis sleutelt hij druk aan auto’s, maar veel levert het niet op. Sterker nog: hij kan amper rondkomen. Bij zijn werkgever vraagt hij om advies of voor zichzelf beginnen verstandig is. “Dat kun jij helemaal niet”, is het botte antwoord. De zaak escaleert meteen. “Ik ben per direct gestopt, ondanks dat ik nog een flink bedrag van hem tegoed had.” Zijn vrouw Riek is niet blij met de situatie en vertelt Albert dat niemand in De Rips op hem zit te wachten en dat het een grote gok zou zijn. Toch besluit hij in het diepe te springen. Al snel is het bedrijf de zonnedakspecialist (een rage destijds) van de Peelregio. Omdat Albert geen vakdiploma heeft krijgt hij de controledienst aan de deur. “Toen moest ik flink de boeken in. Maandenlang heb ik bij mijn vader en mijn moeder thuis gestudeerd.” 

Blaarpeelweg

Na het behalen van het diploma gaat het hard en vestigt het bedrijf zich na enkele omzwervingen definitief op de Blaarpeelweg waar zelfs een industrieterrein wordt aangelegd met de karakteristieke luchthal waar de auto’s tentoongesteld worden. Vanwege de slechte staat van het bouwwerk levert dit veel slapeloze nachten op. In 1999 verrijst er een gloednieuwe showroom die meer eer doet aan Knijnenburg Autobedrijf dat inmiddels een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Oudste dochter Anja en haar man Gerwin helpen al bijna tien jaar mee in het bedrijf en nemen binnenkort het stokje definitief over. Albert en Riek doen een stapje terug. “Al zal ik nooit helemaal afscheid kunnen nemen, en ik zal mijn gezicht nog regelmatig laten zien”, lacht Albert. Hij kan het bedrijf met een gerust hart achterlaten. Knijnenburg Autobedrijf is gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. “Onze werkplaats daarentegen is volledig ingericht als universeel, zodat klanten met ieder merk auto bij ons terecht kunnen. Als Bosch Car Service-bedrijf hebben wij ook de beschikking tot alle kennis van Bosch.” 

Betrouwbaar en professioneel

Het bedrijf staat bekend als betrouwbaar en professioneel, waar de klant centraal staat. “We kijken altijd naar wat de klant nodig heeft en daarna pas naar de prijs. Kwaliteit staat bij ons voorop”, besluit Albert. Het jubileum wordt zaterdag 1 juni groots gevierd tussen 11.00 uur en 19.00 uur. Iedereen die Knijnenburg Autobedrijf een warm hart toedraagt of die eens een kijkje wil komen nemen is van harte welkom. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie en alle diensten die het bedrijf aanbiedt op www.autoknijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant