D’n Anlaup B met van links naar rechts: Sjef Steevens, Harry Meulendijks, Henny Rooijmans en Jan Rosmulder. (Foto: Ivan van Oosterhout)
D’n Anlaup B met van links naar rechts: Sjef Steevens, Harry Meulendijks, Henny Rooijmans en Jan Rosmulder. (Foto: Ivan van Oosterhout)

Titel voor driebanders D’n Anlaup

Algemeen 904 keer gelezen

DEURNE - In de eerste klasse driebanden van de Deurnese Biljartbond heeft D’n Anlaup B na een thriller beslag gelegd op het kampioenschap. In thuisbasis café In den Sleutel in Deurne zorgde Harry Meulendijks in de slotpartij voor de titel. Henny Rooijmans was de belangrijkste speler van het viertal want hij behaalde liefst 26 punten na 14 wedstrijden.

D’n Anlaup B begon de slotronde met twee punten voorsprong op de clubgenoten van D’n Anlaup A. De marge ten opzichte van nummer drie HGL bedroeg drie punten. Per duel zijn acht punten te behalen dus de spanning zat er volop in. Op donderdag 2 mei kwam D’n Anlaup B in actie tegen OLV. Henny Rooijmans trok de goede lijn van het seizoen door en versloeg Jan Huizinga met 22-16 na 41 beurten. 

Jan Rosmulder redde het niet tegen Toon Steevens die de 20 caramboles na 32 pogingen bij elkaar had. Rosmulder had toen nog 8 caramboles te gaan van zijn totaal van 30. Tussenstand derhalve 2-2 en dat stond het toen ook bij HGL – Neerkant, op het andere biljart van In den Sleutel. D’n Anlaup A keek op dat moment in en tegen Helenaveen tegen een 4-0 achterstand aan. Voor D’n Anlaup B redde Sjef Steevens het vervolgens niet tegen de in vorm zijnde Harrie van de Weijer: 9-13 (28). Daarmee kwam alle gewicht op de partij tussen Harry Meulendijks en Kees Weerts te liggen. Beiden hadden 18 caramboles voor de boeg. Terwijl inmiddels bekend was dat D’n Anlaup A uitgeschakeld was in de titelstrijd, zegevierde HGL op het voorste biljart met 6-2. Meulendijks moest dus winnen om zijn team aan het kampioenschap te helpen. Na 30 beurten was het verschil met 8-7 minimaal. Negen pogingen en tien treffers later kon hij de handen in de lucht gooien: 18-12 (39). Voor Henny Rooijmans en Jan Rosmulder betekende dat titelprolongatie. Harry Meulendijks en Sjef Steevens waren nieuw op het hoogste niveau. HGL eindigde met één punt achterstand als tweede en de derde plek ging naar D’n Anlaup A. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant