Rondom het Dinghuis in Deurne is op tweede pinksterdag van alles te beleven.
Rondom het Dinghuis in Deurne is op tweede pinksterdag van alles te beleven.

‘Aan Tafel!’ is thema van de Dag van het Kasteel

Algemeen 567 keer gelezen

DEURNE - Voor het eerst is het in 2024 het hele Pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei tijd voor de Dag van het Kasteel. Het thema deze editie is ‘Aan Tafel!’, waarbij de focus wordt gelegd op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen. Rondom het Dinghuis in Deurne is op tweede pinksterdag van alles te beleven.

Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te pronken. Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Restaurant Het Dinghuis bij het Groot Kasteel past natuurlijk uitstekend bij het thema van dit jaar ‘Aan tafel’. Er is dan ook van alles te beleven op tweede pinksterdag tijdens de Dag van het Kasteel. 

“Het wordt een heerlijk dagje uit voor jong en oud met muziek, kindervermaak, hapjes, drankjes en heel veel gezelligheid bij en rondom Het Dinghuis”, belooft de organisatie. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur en de entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant