FC Robinstijn vervult wensen van kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. (Foto: Roos Knijnenburg)
FC Robinstijn vervult wensen van kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. (Foto: Roos Knijnenburg)

FC Robinstijn organiseert tweede U16 Charity Tournament

Algemeen 674 keer gelezen

DEURNE - Bij SV Deurne wordt op zaterdag 25 mei voor de tweede keer het Bechtle FC Robinstijn U16 Charity Tournament georganiseerd. Tijdens dit jaarlijks terugkerende voetbalevenement strijden jeugdtalenten van verschillende Nederlandse en buitenlandse (top)clubs tegen elkaar. Zo zullen de jeugdteams van PSV, VVV-Venlo, Borussia Dortmund, Club Brugge, KRC Genk, Lille, VFL Bochum en het FC Robinstijn Regioteam met regionale voetbaltalenten het tegen elkaar gaan opnemen. 

Met dit voetbalevenement zet FC Robinstijn een sportief en kwalitatief hoogwaardig toernooi neer, waarbij de kinderen voor wie voetbal niet vanzelfsprekend is, zeker niet vergeten worden. Met het bedrag dat FC Robinstijn via het toernooi ophaalt, laat de stichting weer mooie voetbalwensen in vervulling gaan. Het Bechtle FC Robinstijn Charity Tournament U16 vindt plaats bij SV Deurne op sportpark De Kranenmortel, Energiestraat 7 in Deurne. De openingsceremonie is om 10.00 uur. 

“FC Robinstijn vervult voetbal-gerelateerde wensen van kinderen, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben. Denk aan kinderen die ernstig, langdurig of zelfs levensbedreigend ziek zijn. Of kinderen met een beperking, die een naast familielid hebben verloren, in armoede leven, een ziek broertje of zusje hebben of om een andere manier iets ingrijpends hebben meegemaakt. Voor al deze kinderen kan een wensdag écht het verschil maken!”, aldus de organisatie. 

FC Robinstijn is opgericht in 2009 door Deurnenaar Pieter van Bussel en telt inmiddels meer dan 150 vrijwilligers die zich elke week en ieder weekend belangeloos inzetten om kinderen dé dag van hun leven te geven. Alleen al dit seizoen zijn er meer dan 200 voetbalwensen vervuld, waarbij kinderen hun grote voetbalidolen ontmoeten of een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij hun favoriete voetbalclub. De stichting wordt ondersteund door betrokken partners, sponsoren en bekende ambassadeurs uit de voetbalwereld, zoals Oranje-internationals Matthijs de Ligt (Bayern München), Ryan Gravenberch (Liverpool FC), Denzel Dumfries (Internazionale), Steven Bergwijn (Ajax), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon) en de Deurnese Aniek Nouwen (Chelsea FC).  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant