De dansers van Colorful Movement uit Deurne waren volgens de jury de beste van Europa.
De dansers van Colorful Movement uit Deurne waren volgens de jury de beste van Europa.

Dansers Colorful Movement Europees kampioen

Algemeen 397 keer gelezen

DEURNE/KALKAR - Na het Nederlands kampioenschap dans afgelopen maand, was het dit weekend voor Colorful Movement tijd voor het Europees kampioenschap. De Deurnese dansers kregen na een spannende finale te horen dat ze de beste van Europa zijn.

UDO, de grootste dansorganisatie van Europa, organiseerde het evenement dit jaar in Kalkar. Deurne was weer goed vertegenwoordigd en met de mooie prijzen op het NK nog vers in het geheugen vertrokken ze afgelopen vrijdag met veel vertrouwen naar Duitsland. Na twee jaar online wedstrijden tijdens de coronaperiode stonden vele honderden dansers dit weekend te springen om zich te meten aan de beste dansers uit hun respectievelijke categorieën. Deze jongeren uit verschillende landen in Europa hebben het afgelopen jaar genoeg punten bij elkaar moeten sprokkelen om zich voor dit toernooi te kwalificeren en nu was het tijd om écht te laten zien wat ze in huis hebben. De vrijdag stond vooral in het teken van voorrondes om geplaatst te worden voor de grote finale, wat behoorlijk vlekkeloos ging. Op zaterdag werden de eerste prijzen uitgereikt en dit was dan ook een grote dag voor Aniek de Vries. Zij pakte een derde plek samen met Nick Damen in de categorie u16 intermediate duo’s én een vierde plek u16 intermediate solo. Vervolgens werd ze vijfde met ‘Mini Movement’, samen met Britt van der Zwaan en Jedi Hullegie, die een tweede plek pakte in de categorie u16 novice.

Geduchte concurrentie
Op zondag mocht Colorful Movement in de grote finale gaan dansen tegen geduchte concurrentie. Tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking hoorden ze na lang wachten het verlossende woord: Europees kampioen 2022. Samen met de euforische coach Enya Kwerreveld en gewikkeld in Nederlandse vlaggen stormden de jonge talenten het podium op om hun prijs in ontvangst te nemen. Diezelfde avond werden ze in Deurne ontvangen door vrienden en familie om de viering nog eens dunnetjes over te doen.

Wereldkampioenschap
Deze zomer staat het wereldkampioenschap op het programma in het Engelse Blackpool. Hier zal ook een grote groep Deurnenaren onder de vlag van B-Trained naartoe gaan, waaronder de crew Evolve. “Laten we hopen dat naast Europees kampioenen, Deurne dit jaar ook nog extra wereldkampioenen erbij krijgt!”, besluit coach Kwerreveld.

Uit de krant