Op de Vlierdense kermis zijn attracties te vinden voor jong en oud. (Foto: Liane Manders Fotografie)
Op de Vlierdense kermis zijn attracties te vinden voor jong en oud. (Foto: Liane Manders Fotografie)

Organisatie Vlierden kermis opnieuw in handen inwoners

Algemeen 1.390 keer gelezen

VLIERDEN - Vlierden kermis werd vorig jaar met succes voor het eerst georganiseerd door een groep vrijwilligers. Ook dit jaar organiseert de werkgroep het evenement voor jong en oud, met leuke attracties, diverse activiteiten en een gevarieerd muziekprogramma. Op 3, 4 en 5 mei bruist het weer in het Vlierden.

De kermis vindt rondom Café Zaal Thijssen plaats. Er staan verschillende attracties voor kinderen en in en rondom MFA ‘t Huis staan er diverse activiteiten op het programma en is er iedere dag veel ruimte voor muziek en gezelligheid. Op vrijdagmiddag, 3 mei wordt om 16.00 uur afgetrapt met een vrijdagmiddagborrel met muziek van Sander Bekkers, een ‘complete band in één vent’. Van 19.00 uur tot 21.00 uur kan de jeugd hun zangtalent laten zien bij de karaoke, georganiseerd door de soos en is er een wedstrijd rodeorijden (vanaf 14 jaar). De avond wordt vanaf 21.30 uur afgesloten met een optreden door coverband Broadway. Zij brengen een zeer verrassend repertoire vol ‘guilty ‘pleasures’ en hun optreden is vooral een feest van herkenning. 

Op zaterdag 4 mei opent de kermis om 14.00 uur en vanaf 14.30 uur organiseert het Gilde het ‘kermiskoningschieten’ op het kermisterrein. Inschrijven kan tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Ook dit jaar is er weer aan de inwendige mens gedacht en wordt er van 17.00 uur tot 19.00 uur een barbecue georganiseerd door Vlierdense vrijwilligers. Vouchers voor de barbecue zijn tot 1 mei te koop via www.vlierden.com

Natuurlijk wordt er op zaterdag 4 mei rekening gehouden met de dodenherdenking. In de kerk en bij de kiosk wordt er stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers. Aanvang is om 19.30 uur in de kerk, iedereen is welkom. Vanaf 20.15 uur zorgen DJ Tom van Leeuwen en De Heeren Van voor de muziek. Zij bouwen samen een feestje en nemen een voorschot op Bevrijdingsdag. 

Zondag 5 mei, de laatste dag van de kermis, is er één met een vol programma. Deze dag start met een bevrijdingslunch. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse optredens tijdens het Kapellenbevrijdingsfestival. “De kermis wordt afgesloten met een optreden van de band Goet Foud, een groep muzikanten die houdt van een mooi stukje ‘ouderwetse’ piratenmuziek, zij wekken al die magistrale plaatjes van vroeger weer tot leven”, aldus de organisatie. Een kermis is geen kermis zonder attracties. In Vlierden zijn deze voor alle leeftijden. Kaartjes zijn te koop voor 1 euro op de dagen zelf bij het verkooppunt in de MFA ‘t Huis. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/vlierdenkermis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant