Ondanks dat het niet zo'n mooi weer was wisten ongeveer 170 mensen de weg naar Zeilberg te vinden. (Foto: Jos Biemans)
Ondanks dat het niet zo'n mooi weer was wisten ongeveer 170 mensen de weg naar Zeilberg te vinden. (Foto: Jos Biemans)

Cornelius Genootschap benoemt twee nieuwe ereleden

Algemeen 857 keer gelezen

ZEILBERG – Ongeveer 170 mensen hebben zondag 5 mei de openluchtmis bij de wegkapel aan de Beatrixstraat/Griendtsveenseweg bezocht. Het weer was net iets minder mooi dan de voorspellingen beloofden, toch waren er gelukkig weer veel aanwezigen van de partij uit Zeilberg en omstreken. 

Voor velen is het een traditie geworden, elk jaar de eerste zondag van mei, de openluchtmis bij te wonen. Het was weer een mooie sfeervolle mis, die werd opgeluisterd door shantykoor de Klotvaarders. De kinderen die aanwezig waren werden bij de speciale kinderzegening door de pastoor gezegend en ontvingen een aandenken. 

Dit jaar bestaat het Heilige Cornelius Genootschap 10 jaar, daarom werden er deze keer niet één, maar twee nieuwe ereleden benoemd. Walter van Hout, werd de maandag voorafgaand aan de viering verrast en benoemd in Den Draai, in het bijzijn van zijn gezin. Van Hout werd tot erelid benoemd vanwege zijn enorme inzet voor de Zeilberg. 50 jaar heeft hij zich ingezet voor de Zeilbergse basisschool. Maar ook in het schoolbestuur, medezeggenschapsraad, oudervereniging en de buurtvereniging De Parallelweg.

Tijdens de viering die werd voorgegaan door pastoor Dieter Hedebouw, werd ook Franka van den Heuvel benoemd tot erelid. Van den Heuvel heeft de afgelopen 10 jaar samen met Pieter Bouwmans de vieringen georganiseerd. Daarnaast heeft zij zich ook op vele andere manieren ingezet voor de medemens: in de dorpsraad, buurtvereniging, bij Vela Monte en DMG. 

Tijdens de viering is het unieke, handgeschilderde werk van Henry van den Berkmortel onthuld. Dit kunstwerk wordt geveild en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan de organisatie van de Corneliusviering. Tot 31 mei zal het te zien zijn in de etalage van speciaalzaak voor verf/wonen en interieur: Annemay en Bart Koppens, Zeilbergsestraat 41. Begin juni zal het Cornelius Genootschap de schets overhandigen aan de gelukkige koper. Iedereen kan tot die datum een bod doen onder vermelding van je naam en het beoogde bod op e-mailadres cornelius.genootschap.zeilberg@gmail.com of doe het op papier met je contactgegevens in de brievenbus bij Pieter Bouwmans, Kranenmortelweg 1. De volgende Cornelius-openluchtmis is op zondag 4 mei 2025 om 11.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant