Afbeelding

Loekie & Co

Algemeen 443 keer gelezen

Een avondje tv kijken leidt tot een gruwelijke hoop ergernis. Niet alleen bij mijn collega’s die de volgende dag mijn humeur onder- en mijn aanhoudende gemekker bovenmaats vinden, maar vooral bij mijzelf. Want wat is het geval? Nou, in een uurtje voor de treurbuis word je toch al gauw platgegooid met een reclameblok of vijf en daarin komt een heleboel voorbij waaraan ik me mateloos stoor. 

En nee, ik irriteer mezelf niet, zoals ik laatst een collega wel hoorde zeggen; ik kijk wel uit. Natuurlijk zitten er ook pareltjes tussen; de Toyota-taxichauffeur die enthousiast meepuft bij een bevalling tovert elke keer een glimlach op mijn gezicht en de alleszins appetijtelijke vriendin van Ferry Bouman in de Hak-commercial motiveert mij beslist tot het kopen van hun erwtjes, net als de stoïcijnse landbouwer in het te krappe pak die haar bijstaat. 

Maar het overgrote deel van de spotjes is saai en vervelend en wordt volgens mij gemaakt door paarse broeken die ervan overtuigd zijn dat hun publiek bestaat uit randdebielen. Want er komt toch wat onzin voorbij als je goed luistert. De Belgische bronwaterverkoper bijvoorbeeld, die ‘blijf puur, blijf spa’ schreeuwt en claimt dat ‘je lichaam het wil’. Ik weet niet hoe het met u zit, maar mijn lijf wil van alles, maar dat smakeloze bubbelwater hoort daar niet persé bij. Of het wasmiddel dat beweert een ‘wervelwind van non-stop frisheid’ te leveren. Juist ja, lees dat nog maar eens na; die tornado slaat al nergens op en de rest is zwaar twijfelachtig. 

Ook het shampoomerk dat roept dat ‘je jezelf moet vieren’ is wat mij betreft compleet van de pot gerukt (ik vind nogal lichtelijk een aanleiding om wat te vieren, maar op haren wassen was ik nog niet gekomen) en de wasverzachter met de ‘op planten gebaseerde hemelse zachtheid’ spoort naar mijn idee ook niet helemaal. Die laatste firma overigens, kwaakt ook dat mijn wasgoed de kast in zal gaan met ‘lijngedroogde frisheid alsof het buiten gedroogd is’. Nu ben ik er niet zeker van of ik dat wel wil. Buiten de was drogen? Hier in Deurne? Dan moet de wind wel héél goed staan. Het ga u bijzonder en mij ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant