Eventing wordt vaak beschouwd als de triatlon van de paardensport vanwege de combinatie van dressuur, springen en cross country.
Eventing wordt vaak beschouwd als de triatlon van de paardensport vanwege de combinatie van dressuur, springen en cross country.

Vera Wassenberg wint Brabants kampioenschap Eventing

Algemeen 738 keer gelezen

DEURNE - De Brabantse kampioenschappen Eventing vonden de afgelopen weekenden plaats in Etten-Leur en Chaam. Winnaar werd Vera Wassenberg (16) uit Deurne van HSV ‘t Hoefke.

Vera wist al haar concurrenten achter zich te laten toen ze als eerste van start ging, wat meteen voor extra spanning zorgde. Haar uitmuntende rijkunst leidde ertoe dat ze Brabants kampioen Eventing werd in Klasse L, samen met haar paard Kaweise Illusionist. Met haar tweede paard, Gredstedgaards Caydo, behaalde ze een vierde plaats in het kampioenschap. Eventing wordt vaak beschouwd als de triatlon van de paardensport vanwege de combinatie van dressuur, springen en cross country. Het is een uitdagende discipline die drie hoofdonderdelen omvat: dressuur, springen en cross country. Deze sport, een van de drie hippische disciplines op de Olympische Spelen, vereist zowel fysieke als mentale vaardigheden van zowel ruiter als paard. Het hoogtepunt van eventing is de cross country, waar ruiters over een uitdagend parcours van natuurlijke hindernissen rijden. Van waterbakken tot boomstammen, dit onderdeel test de moed, behendigheid en uithoudingsvermogen van de combinatie. 

Springen

Maaike Knijnenburg, eveneens lid van HSV ‘t Hoefke is kringkampioen springen geworden met haar pony Lustoord’s Indien. Tevens behaalde ze een mooie tweede plaats op de Brabantse kampioenschappen springen in de Klasse AB 50 centimeter.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant