Alle grote namen komen dit weekend naar Green Valley Estate. (Foto: Hein van Bakel)
Alle grote namen komen dit weekend naar Green Valley Estate. (Foto: Hein van Bakel)

Concours Hippique Deurne is in volle gang

Algemeen 556 keer gelezen

DEURNE - Concours Hippique Deurne staat van woensdag 24 tot en met zondag 28 april wederom in het teken van paardensport van topklasse. Het evenement wordt gehouden op de fraaie locatie van Green Valley Estate en trekt de crème de la crème van Nederlandse springruiters en amazones. Het evenement staat garant voor vijf dagen boeiend paardensportspektakel dat liefhebbers niet willen missen, en dat bovendien gratis toegankelijk is, inclusief overdekte tribunes.

Het programma biedt maar liefst vier Nederlandse kampioenschappen. Van het NK Children tot de Senioren, er is voor elk wat wils. Woensdag trappen ze af met de eerste onderdelen van het kampioenschap voor Children en Junioren en het GVE Kampioenschap Pony’s. Donderdag staat in het teken van het Nationaal 1.40 meter en de eerste onderdelen van het kampioenschap voor Young Riders, naast het langverwachte NK Senioren. 

Grote prijs van Deurne

Zaterdagmiddag wordt de Grote Prijs van Deurne verreden, terwijl zondagmiddag het hoogtepunt vormt met de finale van het NK Springen voor Senioren. Als vanouds biedt Concours Hippique Deurne een podium voor de grote namen van de Nederlandse springwereld. Verwacht onder andere Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Leopold van Asten, Piet Raaijmakers JR, lokale favorieten, en anderen zoals Willem Greve, Sanne Thijssen, Jur Vrieling, Marc Houtzager, Leon Thijssen en Lowie Joppen. 

De finale bij de senioren is op zondagmiddag integraal bij NOS Studio Sport te zien. Het evenement trekt niet alleen liefhebbers van de sport, maar ook diegenen die de gezelligheid en de sfeer van het strodorp en de feestavonden weten te waarderen. 

“De locatie Green Valley Estate biedt daartoe volop gelegenheid, met uitstekende faciliteiten en een prachtige omgeving. Het evenement wordt niet voor niets beschouwd als ‘hét paardensportfestijn van Nederland’, met een Brabants tintje”, aldus de organisatie. Iedereen is welkom op Concours Hippique Deurne. De toegang is gratis. 

Voor meer informatie en het volledige programma ga naar de website van Concours Hippique Deurne www.chdeurne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant