In 2024 zal bij alle inwoners van 65 jaar en ouder een brief op de mat vallen met daarin een uitnodiging.
In 2024 zal bij alle inwoners van 65 jaar en ouder een brief op de mat vallen met daarin een uitnodiging.

Deelnemers enthousiast over wooncheck MijnHuisPast

Algemeen 659 keer gelezen

DEURNE - MijnHuisPast vroeg een aantal deelnemers van de afgelopen jaren over hun ervaringen met de wooncheck, die vrijwillige woonadviseurs uitvoeren voor adviezen over veilig en comfortabel wonen in Deurne. De reacties zijn veelal positief.

“Hier kun je niet negatief over zijn”, zegt Annie Berkers uit Deurne. “Ik ben blij dat jullie er zijn.” De 71-jarige Deurnese twijfelt weleens of het niet beter is om te verhuizen in de toekomst. Sinds de wooncheck weet ze in ieder geval dat de deuren van haar huidige woning breed genoeg zijn voor als ze aan een rollator zou moeten. En dat haar trap geschikt is voor een traplift. In haar badkamer en toilet heeft ze inmiddels beugels en handgrepen aangebracht om niet te vallen.
Het bezoek van de woonadviseur heeft ze als prettig ervaringen. “Eerst legt hij rustig en duidelijk uit wat MijnHuisPast voor een organisatie is en wat ze doen. Daarna is hij overal rondgelopen en heeft alle deuren opgemeten en naar de trap gekeken. Na afloop kreeg ik een rapport met adviezen. Fijn dat ik vooraf weet wat ik kan doen als het nodig is.”

Over één tip is Berkers bijzonder gecharmeerd: “Nu kan ik nog goed krom, maar als je dat niet meer kunt is een postzak aan de brievenbus een gemakkelijke oplossing. Je hoeft dan niet meer te bukken om de post van de vloer op te rapen.”

Veiligheidssloten

Mike Zschuschen uit Deurne is eveneens tevreden over de wooncheck. “We hebben CO-melders opgehangen, het hang- en sluitwerk vervangen door veiligheidssloten en -grepen en onder de vloerkleden liggen antislip-strips. Inmiddels is het bad vervangen door een inloopdouche met grijpsteunen en antisliptegels.”
Hij is goed te spreken over het bezoek van de woonadviseur. “Hij nam uitgebreid te tijd om alles te bekijken en door te spreken en via hem zijn we later nog in contact gekomen met een organisatie voor informatie over zonnepanelen en energiebesparing.”

MijnHuisPast in Deurne verzorgt informatiebijeenkomsten en geeft advies en praktische ondersteuning voor comfortabel en veilig wonen. In 2024 zal bij alle inwoners van 65 jaar en ouder in de gemeente Deurne een brief op de mat vallen met daarin een uitnodiging om een gratis wooncheck te ontvangen. Je ontvangt dan nadien een vrijblijvend onafhankelijk advies rapport met tips over hoe je veilig en comfortabel thuis kunt blijven wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant