Afbeelding

Ondernemers in beeld: bij Fysiomix staat de patiënt en niet de klacht centraal

Algemeen 1.027 keer gelezen

DEURNE - We worden allemaal ouder. Daarbij wordt de kans groter dat je lichamelijke klachten gaat ervaren tijdens het werken, sporten of je dagelijkse activiteiten. Het team van gespecialiseerde fysio’s van Fysiomix gunt iedereen een actief en gezond leven. Zij helpen iedereen op een laagdrempelige en persoonlijke manier waarbij de patiënt centraal staat. 

De fysiotherapiepraktijk aan het Stationsplein 9 in Deurne heeft het afgelopen jaar een flinke metamorfose ondergaan onder leiding van de nieuwe eigenaren Marijke Beukers-van Erp en Leony Taanman-Kevenaar die in februari 2023 het stokje overnamen. Niet alleen is het pand volledig gerenoveerd ook de werkwijze werd onder de loep genomen. “Wij werken samen met cliënten aan het effectieve doel: het verminderen of wegnemen van de klachten en ze weer zelf instaat stellen om grip te hebben op de klachten en waar mogelijk zelf te voorkomen”, vertelt Marijke. Voor een optimaal resultaat worden de diverse gespecialiseerde vormen van fysiotherapie gecombineerd en bieden ze ter preventie onder andere medische training aan, kortom een echte Fysio-mix. 

Samenwerkingen

Om cliënten het beste van dienst te zijn is de praktijk brede samenwerkingen aangegaan met andere zorgpartijen zoals onder andere het Elkerliek ziekenhuis, Chronisch Zorgnet, Parkinsonnet, NAH Fysionet Zuidoost-Brabant en Fysiotherapiepraktijk Retera. “Wij hebben hierdoor naast de vele expertises in huis en door de samenwerkingsverbanden ook korte lijntjes”, legt Marijke uit. Fysiomix biedt dan ook een grote variatie aan behandeltechnieken om klachten te verhelpen én te voorkomen. 

Chronische aandoeningen

De fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het bijstaan van cliënten met de chronische aandoeningen Parkinson, COPD, Niet-aangeboren hersenletsel, Etalagebenen en Long Covid. De ziekte van Parkinson is zelfs de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment. Naast het behandelen van klachten heeft Fysiomix preventie hoog in het vaandel staan. Zo hebben ze een beweeggroep in het leven geroepen die speciaal ontwikkeld is om de ouder wordende mensen te ondersteunen in lang gezond en zelfstandig blijven. In een groep ga je samen op een sportieve manier aan de slag om te werken aan je gezondheid. 

Drempel

Daarnaast geven de fysiotherapeuten medische training. Leony: “Voor veel mensen is de drempel om in je eentje naar de sportschool te gaan vrij hoog. Bij ons werken we in kleine groepen aan je kracht en conditie in een ontspannen sfeer en onder begeleiding van onze deskundige fysiotherapeuten. Of je nu herstelt bent van klachten of juist wil voorkomen dat je klachten gaat ontwikkelen, onze trainingen helpen hierbij.” Ook voor revalidatie na een operatie heeft Fysiomix een speciaal programma ontwikkeld. “Wat ons onderscheidend maakt is dat wij cliënten niet als nummertje zien. Onze grote kwaliteit is de persoonlijke benadering”, besluit Marijke. Ga voor meer informatie naar de website www.fysiomix.nl of bel 0493-317373.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant