Afbeelding

Keunen Verreikerverhuur Loonwerken Mechanisatie is dé specialist in dak- en hijswerkzaamheden

Algemeen 1.677 keer gelezen

ONDERNEMERS IN BEELD/HELENAVEEN - Pieter Keunen uit Helenaveen, heeft in 2019 zijn eigen verreikerverhuurbedrijf opgezet, gespecialiseerd in dak- en hijswerkzaamheden. Wat begon als een eenmanszaak, is in vijf jaar uitgegroeid tot een bedrijf waarin ook zijn zonen Thijs en Wout, naast hun studie en baan, af en toe meewerken. Thijs ondersteunt met de technische vraagstukken in het bedrijf en Wout helpt waar nodig met verreiker- en tractorwerkzaamheden. Pieters vrouw Veronique draagt bij aan het bedrijf door de administratie te verzorgen naast haar baan in de ouderenzorg.

Pieter heeft bijna 30 jaar ervaring bij een loon- & grondverzetbedrijf. In 2003 verhuisde hij met zijn gezin vanuit Deurne terug naar zijn ouderlijk huis in Helenaveen nadat zijn ouders stopten met het houden van koeien. In de boerderij aan de Oude Peelstraat 60 begon hij, na een verbouwing, in 2006 eerst parttime met onderhoud en reparatiewerk om later zijn diensten uit te breiden. In 2019 maakte hij de stap naar het fulltime ondernemerschap met zijn verreikerverhuurbedrijf. Dat zijn vrouw de administratie van het bedrijf doet is een pré volgens Pieter. “Het werkt prettig omdat de lijntjes kort zijn. Natuurlijk blijven er nog zaken over waarbij de accountant nodig is.”

Elke dag is afwisselend en dat is wat het zo leuk maakt vertelt de ondernemer, die geniet van de dynamiek van zijn werk. Van het installeren van zonnepanelen, verwisselen van lampen, snoeiwerkzaamheden, het leggen van dakplaten en plaatsen van constructiewerken, geen dag is hetzelfde voor Pieter. Het afgelopen jaar heeft hij geïnvesteerd in een nieuwe, 26 mtr. verreiker om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. “Elke klus is anders en in sommige gevallen is het handiger om een langere of juist de kleinere 21 mtr. verreiker te gebruiken.” Deze investering heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien Pieter vaak wordt ingehuurd door andere verreikerverhuurbedrijven in de regio. “Meestal heb ik klussen in het gebied tussen grofweg Eindhoven en Venlo. Die samenwerking met andere bedrijven verloopt altijd prima.”

De verreikers die Pieter aanbiedt, zijn multifunctioneel en kunnen onder andere worden ingezet als hoogwerker door er een werkbak aan te hangen. “Ze zijn natuurlijk veel mobieler dan een vaste kraan. Ik heb dan ook vaak meerdere klussen op een dag”. Naast verhuur van verreikers biedt zijn bedrijf ook andere diensten aan, zoals loonwerken en mechanisatie. Dit omvat onder andere onderhoud aan landbouwwerktuigen en tractoren, waardoor Pieter een breed scala aan klanten kan bedienen binnen zowel de agrarische sector als de bouwsector. “Dit doe ik in de uren wanneer ik geen klussen heb met de verreikers”, legt Pieter uit. Of zijn zonen het stokje gaan overnemen in de toekomst weet hij nog niet. “Mijn zoon Thijs stapt waarschijnlijk niet op de verreiker, want hij studeert Mechatronica aan het hbo. Misschien dat Wout later in het bedrijf gaat werken, dat zou mooi zijn”, lacht Pieter. Kijk voor meer informatie en alle diensten op de website van Keunen Verreikerverhuur Loonwerken Mechanisatie: www.keunenhelenaveen.nl, bel 06-23006516 of stuur een mail naar info@keunenhelenaveen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant