Links de nieuwe uitbaters van café 't Pandje Michel Wilbers en Rob Jacobs. Zij nemen het stokje over van Laila en Timo Maas. (Foto: Hein van Bakel)
Links de nieuwe uitbaters van café 't Pandje Michel Wilbers en Rob Jacobs. Zij nemen het stokje over van Laila en Timo Maas. (Foto: Hein van Bakel)

‘Het café was als een tweede thuis’

Algemeen 6.481 keer gelezen

DEURNE - Na 22 jaar stoppen Timo en Laila Maas als uitbaters van café ‘t Pandje in Deurne. Ze hebben er gefeest, gedronken, gehuild, gelachen, maar vooral veel plezier gehad. Stamgasten hoeven niet te vrezen dat de kroeg verdwijnt, want in Michel Wilbers en Rob Jacobs hebben ze twee geschikte opvolgers gevonden. “We kunnen ‘t Pandje met een gerust hart achterlaten.”

door Bram Vannisselroij

Het zal voor veel bezoekers even wennen zijn. Ruim twee decennia waren Timo en Laila het gezicht van het bruin café aan de Molenstraat 15. Beide horecatijgers werkten voorheen bij De Mert aan de Markt in Deurne. Daar leerden ze de fijne kneepjes van het vak. Toen de kans zich in 2001 voordeed om ‘t Pandje over te nemen twijfelden ze geen moment. “Er kwamen in die tijd weinig panden vrij. Dat wij de zaak van Henk en Gerda Sleegers konden voortzetten was een unieke kans.” Naast de vaste gasten van ‘t Pandje wisten al snel veel vrienden, bekenden en bezoekers van De Mert de weg naar Timo en Laila te vinden. 

Gekkenhuis

“In het begin was het echt een gekkenhuis met op zaterdag vier man personeel achter de bar. Destijds waren we elke dag open, ook tijdens Kerst en Nieuwjaar. Veel klanten waren vrijgezel en hadden toch niks beters te doen”, lacht Timo. Met warme gevoelens denkt hij terug aan de mooie momenten zoals de kermis en de vele eindtoernooien waar het Nederlands elftal met wisselend succes aan deelnam. Vaak verzonnen ze ludieke acties zoals tijdens een EK toen ze de hele kroeg vol graszoden legden. In ‘t Pandje zijn zelfs klanten getrouwd, maar ook werden er koffietafels verzorgd als er iemand overleed. Met afgrijzen kijkt Timo terug op de coronapandemie. “Dat was echte een klotetijd kan ik wel zeggen.” 

Knauw

Ook de gezondheid van de horecaman kreeg een knauw te verwerken. Een kleine tien jaar geleden werd bij Timo de ziekte van Parkinson geconstateerd. Twee weken terug is er bij hem in het ziekenhuis van Tilburg een speciaal kastje geïnstalleerd dat de ergste symptomen moet tegengaan. Vanwege de ziekte kwam veel op het bordje van zijn vrouw Laila te liggen en mede daarom gaat de kroeg al lange tijd niet meer elke dag open. “Het is daarom het juiste moment om de kroeg over te dragen. Het is goed zo en we kijken met heel veel plezier terug op een prachtige tijd. We hadden het niet willen missen.” In Michel en Rob hebben ze twee geschikte opvolgers gevonden.” De jeugdvrienden lagen als baby’s samen in de wieg en zijn hun hele leven al bevriend. Na de middelbare school kozen ze allebei voor een horecaopleiding. “We hebben altijd gezegd als we ooit de kans krijgen om een mooi bruin café te runnen, dan gaan we ervoor”, legt Michel uit. 

Succesformule

Veel gaan de twee Walsbergers niet sleutelen aan de succesformule. “Wel gaat ‘t Pandje zich meer richten op jongvolwassenen, het uitzenden van sport en het organiseren van leuke acties”, vertelt Rob. Zo moet er een mooie mix ontstaan van jong en oud publiek. Het duo staat te popelen om te beginnen. “We zijn echt blij dat Timo en Laila ons deze kans gunnen en willen graag oude en nieuwe gasten verwelkomen.” 

‘Het is het juiste moment om de kroeg over te dragen’

Afgelopen zaterdag konden ze al een rondje proefdraaien tijdens de verjaardag van de zoon van Timo en Laila. Zo kon het echtpaar de bar eens van de andere kant bekijken. Vanaf Pinksteren gaan de nieuwe uitbaters officieel van start. “We hebben altijd een hoge gunfactor gehad en hopen dat dit ook bij Michel en Rob het geval zal zijn. Met de mooie sportzomer met het EK en de Olympische Spelen in het vooruitzicht moet het goedkomen”, aldus Timo. In het weekend van 26, 27, 28 april staat hij samen met Laila voor het laatst achter de bar van ‘t Pandje. Ze hopen dat ze iedereen nog een keer zien langskomen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant