Het Groot Orkest brengt een bloemlezing uit de rijke muzikale historie van de harmonie ten gehore. (Foto: Roos Knijnenburg)
Het Groot Orkest brengt een bloemlezing uit de rijke muzikale historie van de harmonie ten gehore. (Foto: Roos Knijnenburg)

KHD geeft concert ‘KHD uit eigen kring’

Algemeen 659 keer gelezen

DEURNE - In de aanloop naar de activiteiten rond KHD150, het 150-jarig bestaand van de KHD, organiseert de KHD op paaszaterdag om 20.15 uur in het Cultuurcentrum nog een speciaal concert: “KHD uit eigen kring”. 

In haar bijna 150-jarige bestaan heeft de Koninklijke Harmonie Deurne vele generaties musici en dirigenten voortgebracht. Een aantal van hen is zelf actief (geweest) als componist en arrangeur. Tijdens KHD uit eigen kring brengt het Groot Orkest een bloemlezing uit deze rijke muzikale historie ten gehore. Bijzonder aan deze concertavond is dat het muzikale programma zijn oorsprong vindt in de eigen vereniging. Zo bestaat het repertoire uit onder meer composities van oud-dirigenten Dirk Koster en Eric Swiggers en eigen werk van singer-songwriter Hao-En Kaag. Ook zullen diverse muzikanten van het Groot Orkest als solist optreden. In het lange paasweekend past zeer zeker ook de muziek uit de bekende musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber. Het Groot Orkest staat onder muzikale leiding van dirigent Martien Maas. De presentatie van het concert is in handen van Martien Thijssen. Kaartjes kosten 12.50 euro en zijn verkrijgbaar via www.ccdeurne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant