Toneelvereniging De Klotlanders speelt vijf keer de voorstelling Listige Oorlogslusten.
Toneelvereniging De Klotlanders speelt vijf keer de voorstelling Listige Oorlogslusten.

De Klotlanders spelen voorstelling ‘Listige Oorlogslusten’

Algemeen 1.576 keer gelezen

ZEILBERG/BAKEL – De Zeilbergse toneelvereniging De Klotlanders speelt in april en mei vijf keer hun nieuwe voorstelling ‘Listige Oorlogslusten’. De première vindt plaats op zaterdag 6 april om 20.00 uur in Den Draai in Zeilberg. Kaartjes kosten 12.50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.deklotlanders.nl.

De regie van het toneelstuk is in handen van Rachel Michels-van Zeggeren en de tekst is geschreven door Ton Davids. Tijdens Listige Oorlogslusten is er een burgeroorlog gaande; de royalisten van kolonel Achterhof vechten een bittere strijd uit met de republikeinen van generaal Karrespoor. Op de scheidslijn van die oorlog staat ‘Tanja’s Thuis’, een bordeel waar Tanja de scepter zwaait. Minou, Alexa en Colette werken er als gezelschapsdames en Bea als werkster met andere ambities.

Rudolf, een niet betalende bezoeker, heeft er met een briljant idee voor gezorgd dat hij niet mee hoeft te vechten in de oorlog. Hij komt regelmatig op bezoek en zorgt voor de bevoorrading van de dames.

Zowel kolonel Achterhof, als zijn gezworen vijand generaal Karrespoor, bezoekt geregeld ‘Tanja’s Thuis’. De eigenaresse heeft de moeilijke taak er zorg voor te dragen dat die twee kemphanen elkaar niet ontmoeten en dat wordt er niet eenvoudiger op als Otto en Lodewijk, twee deserterende soldaten, binnen komen vallen.

De drukte in ‘Tanja’s Thuis’ en daarmee de problemen nemen nog verder toe als wijkverpleegkundige Willemijn de moeder van Tanja komt verzorgen...

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 6  en 13 april en 11 en 18 mei in Den Draai in Zeilberg. Op 20 april wordt het stuk opgevoerd in het Parochiehuis in Bakel. Kaartjes voor die voorstelling zijn te koop op de website www.ticketview.nl/shop/parochiehuisbakel. Er is een (beperkte) mogelijkheid om bij Den Draai kaarten in de voorverkoop te krijgen (op is op). Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant