De nieuwe voorstelling 'Alle Ballen op Bertha' is vier keer te zien in De Gouden Helm. (Foto: EyeMovement)
De nieuwe voorstelling 'Alle Ballen op Bertha' is vier keer te zien in De Gouden Helm. (Foto: EyeMovement)

’t Peels Toneel speelt ‘Alle Ballen op Bertha’

Algemeen 567 keer gelezen

HELENAVEEN - ‘t Peels Toneel uit Helenaveen presenteert hun nieuwe toneelstuk ‘Alle ballen op Bertha’. In deze klucht nemen de spelers het publiek mee in het leven van Bertha en haar verlopen café De Warme Bal.

Eten bij Bertha is niet bepaald een feestelijk uitje. In haar muffe kroeg De Warme Bal ruikt het naar oud frituurvet en staat alles zo’n beetje op instorten. Tot overmaat van ramp moet ze haar café binnen 24 uur omtoveren tot een luxe sterrenrestaurant, want haar rijke neef heeft aangekondigd op bezoek te komen. Om geld los te peuteren heeft Bertha hem jaren geleden verteld dat ze een populair en zeer exclusief restaurant heeft. Terwijl ze probeert de schijn op te houden voor haar neef, wordt haar café overspoeld door hilarische complicaties, met stamgasten die onverwachte rollen aannemen en een jaloerse buurman die zelfs ongedierte inzet. 

Het resulteert in een komisch spel van misverstanden en smoezen, maar de chaos bereikt een kookpunt wanneer een culinaire recensent onverwacht op bezoek komt. De regie is voor wederom in handen van Gerard van Beers uit Lierop. ‘Alle ballen op Bertha’ is te zien op 6, 7 en 13 april om 20.00 uur en op 14 april om 15.00 uur in De Gouden Helm in Helenaveen. Tickets zijn te koop via www.peelstoneel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant