Afbeelding

Nog kaarten verkrijgbaar voor de Johannes Passion in de Sint Willibrorduskerk

Algemeen 528 keer gelezen

DEURNE - Op 24 maart, Palmzondag om 15.30 uur, zal in de Sint Willibrorduskerk de Johannes Passion van J.S. Bach integraal uitgevoerd worden door barokorkest en -koor Eik en Linde uit Amsterdam. Het zal de allereerste keer zijn dat de Johannes in Deurne wordt uitgevoerd. Er zijn nog kaarten te koop op de website www.ccdeurne.nl.

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach is in Nederland niet zo bekend als zijn Matthäus Passion. Toch is dat niet terecht. Bovendien: op 7 april 2024 is het driehonderd jaar geleden dat de Johannes Passion van Bach voor de eerste keer werd uitgevoerd.
De muziek behandelt het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. Bach schreef het in 1724 om ze op Goede Vrijdag uit te kunnen voeren. Bach volgt vrijwel letterlijk de teksten van het evangelie volgens Johannes. Jezus is bij Johannes meer een handelende persoon en minder profeet en leraar.
Het lijdensverhaal volgens Johannes is korter en beknopter dan dat volgens Matthaus. De Johannes Passion duurt daarom ongeveer 2 uur.

Barokensemble en koor Eik en Linde is opgericht in 2000 en bestaat uit professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven om die uit te voeren op een manier die recht doet aan de oorsprong. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Het eigen Eik en Linde koor, bestaande uit zeer goede amateurzangers werkt mee aan deze uitvoeringen. Zes sopranen uit Deurne zullen zich voegen bij het koor van Eik en Linde. Leider en continuo-speler bij de Johannes Passion is Henk Verhoef.

De kaarten kosten 25, 20 of 15 euro. De kaartverkoop verloopt via ccdeurne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant