Vlnr: Ingrid van de Weijers, Karel Wijnhoven, Harrie van de Weijer, Wim Verberne en Henk van der Schoot.
Vlnr: Ingrid van de Weijers, Karel Wijnhoven, Harrie van de Weijer, Wim Verberne en Henk van der Schoot.

Kampioenen 55+ Revanchetoernooi zijn bekend

Algemeen 665 keer gelezen

DEURNE - Met het Revanchetoernooi in 2023 is het biljartjaar van 55+ vorige week woensdagmiddag op gezellige wijze in Café In den Sleutel in de Stationsstraat in Deurne afgesloten. Het toernooi werd in de spelsoorten libre en driebanden gehouden.

Het libre-toernooi werd als hele competitie met 1 deelneemster en 5 deelnemers gespeeld. De nummers 1,2 en 3 hadden allen 6 punten. Kampioene werd de eerste vrouwelijke deelneemster, Ingrid van de Weijer. Zij wist haar begin gemiddelde met bijna 23 procent te verhogen en werd daardoor de verdiende kampioene. Als tweede en derde eindigde Frans Kivits en Karel Wijnhoven. De kortste partij kwam op naam van Kivits met 32 uit 14 beurten. 

Hoogste serie
De langste partij werd gespeeld door Piet Fransen en Eijmert Swinkels en eindigde in een gelijksspel met respectievelijk 21 en 18 uit 36 beurten. Wijnhoven nam de hoogste serie van 13 voor zijn rekening.

Het driebandentoernooi werd met 12 deelnemers gespeeld. Ook hier bleef de spanning er tot de allerlaatste wedstrijden in. Kampioen werd Harrie van de Weijer met 16 punten. Als tweede eindigde Henk van der Schoot met 15 punten. Wim Verberne wist met 13 punten beslag te leggen op de derde plaats. 

Kortste partij
De kortste partij was voor Jos Hover met 9 uit 9. De hoogste serie van 6 nam in de laatste speelweek Jo van Lierop voor zijn rekening. Vermeldenswaardig is dat zowel Hover als Jo van Lierop voor het eerst in de geschiedenis van 55+ bij het driebanden het gemiddelde van 1 werd behaald.

Wim Leereveld maakte de eindstanden bekend en reikte aan de kampioenen een beker uit. Hij bedankte de uitbaters van het clubhuis voor hun bijdrage en wenste de aanwezigen een verdiende rustperiode en hoopt dat ze weer met een grote deelname in oktober aan het volgende toernooi kunnen beginnen. De middag is onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant