(Archieffoto: Hein van Bakel)
(Archieffoto: Hein van Bakel)

Sint Jozefparochie viert groot feest

Algemeen 1.763 keer gelezen

SINT JOZEFPAROCHIE - Het komende weekend is het feest in de Sint Jozefparochie omdat CV de Heikneuters haar 66-jarig jubileum viert, de 15e editie van de Heilight Parade plaatsvindt en gelegenheidskapel Toeternietoe haar 11-jarig bestaan viert. Alle activiteiten zijn in een feesttent op het grasveld naast het Hofke van Marijke.

Vrijdagmiddag zal om 15:00 uur tegenover de Sint Jozefkerk in de Sint Jozefstraat het cadeau voor de wijk worden onthuld door Carnavalsvereniging de Heikneuters en vervolgens start op vrijdagavond 17 maart om 19:30 uur het feest met een receptie van de jubilerende carnavalsvereniging uit de Sint Jozefparochie. Iedereen die De Heikneuters een warm hart toedraagt is uitgenodigd en aansluitend vanaf ongeveer 21:30 uur is er een afterparty met DJ Mark Joosten om het 66-jarig bestaan uitbundig te vieren. 

Op zaterdag 18 maart zal de 15e editie van de Heilight Parade worden gereden. Stipt om 19:30 uur zullen de lantaarns doven op de Vlierdenseweg en de Sint Jozefstraat zodat jong en oud weer kunnen genieten van een prachtig schouwspel van verlichte praalwagens en groepen. De parade wordt zoals ieder jaar gestart met de Kinder Heilight Parade. De oudervereniging van Basisschool D’n Bogerd organiseert elk jaar weer dit deel van de Parade waarbij vele kinderen met mooie creaties betrokken zijn. Dit jaar kan de Kinder Heilight Parade rekenen op maar liefst 190 deelnemende kinderen. Geen optocht of parade heeft zo’n grote afvaardiging aan kinderen en de organisatie is trots op deze samenwerking met D’n Bogerd. In de grote parade doen weer verschillende groepen en wagens mee die voor een prachtige optocht zullen zorgen met deelnemers uit de hele regio. Van Afferden, Vierlingsbeek, onze peelregio tot aan Soerendonk komen deelnemers die zullen strijden om het prijzengeld en de wisselbekers. 

Er wordt gestreden in drie categorieën: Grote wagens, Kleine wagens en Groepen. Het publiek zal weer verrast worden door diverse creaties met enorme afmetingen. Traditioneel wordt de Heilight Parade voorafgegaan door de Deurnese groep Hebbes. Zij zullen de bezoekers opwarmen met vuurspuwers en jongleeracts en een echte Fire Battle tonen waarna de Kinder Heilight Parade en de volwassen Heilight Parade volgen. In de Heilight Parade zullen ook licht/flow-artiesten een show geven. Daarnaast heeft de organisatie dit jaar vanwege het derde lustrum een verrassing in petto die nog niet eerder getoond is in de Sint Jozefparochie. 

Entree voor de Heilight Parade bedraagt 3,50 euro en voor kinderen tot en met 4 jaar is het gratis. Voor bezoekers die van buitenaf komen kan het best geparkeerd worden bij P+R Station Deurne (zuid zijde spoor). Van daaruit is de parade op enkele minuten lopen te bereiken. Voor bezoekers met een rolstoel adviseert de organisatie de ingang op de Vlierdenseweg ter hoogte van Café ‘t Ankertje te nemen. De Vlierdenseweg en de St. Jozefstraat zijn vanaf 17:00 tot ongeveer 22:00 uur afgesloten voor verkeer. Vanwege wegwerkzaamheden is de Binderendreef vanaf de N270 niet toegankelijk. Volg de omleidingsborden en raadpleeg vooraf hoe het best Deurne vanaf de N270 is te bereiken. 

Aansluitend vindt in de feesttent de After Heilight Party plaats met de uitslag van de Heilight Parade voor volwassenen en een avondvullende show met optredens van de band Rosentaler bekend van de oktoberfeesten, Jan Biggel en DJ Mark Mastbroek. De entree voor de After Party bedraagt 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Tot en met vrijdag 17 maart zijn kaarten nog in de voorverkoop verkrijgbaar via heilightparade.nl of cv-deheikneuters.nl of bij Plus Bouwmans in de Sint Jozefparochie. 

Het feestprogramma gaat door op zondag 19 maart met ‘s ochtends om 10:00 uur Frühshoppen ter ere van het 11 jaar bestaan van Gelegenheidskapel Toeternietoe. Samen met diverse blaaskapellen uit de gemeente Deurne wordt de ochtend gezellig ingeluid door de aanwezige kapellen en is gratis toegankelijk. Voor diegene die willen brunchen zijn er Frühshop-kaarten te verkrijgen online of bij Plus Bouwmans in de voorverkoop voor 5,00 euro en aan de deur voor 7,50 euro. 

Op zondagmiddag om 13:00 uur vindt de prijsuitreiking van de Kinder Heilight Parade plaats waar Prins Stef en Prinses Mieke van de Heikneuters niet zullen ontbreken. Van 14:30 tot 17.00 uur wordt het programma vervolgd met De Heicantus met opdrachten in het thema “Camping Kitsch” met onbeperkt (rosé)bier. Kaarten zijn voor 25 euro online verkrijgbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant