(Archieffoto: Hein van Bakel)
(Archieffoto: Hein van Bakel)

Extra toezicht op carnavalswagens in Deurne om gevaarlijke situaties en overlast te voorkomen

Algemeen 1.137 keer gelezen

DEURNE - Na twee jaar van afwezigheid kan het publiek binnenkort weer genieten van mooie creaties en ludieke acts tijdens de carnavalsoptochten. De carnavalsverenigingen, gemeente en politie werken samen om overlast en gevaarlijke situaties met carnavalswagens in de gemeente Deurne te beperken. Er wordt extra gecontroleerd op wagens die buiten de optochten door de straten rijden. 

De carnavalsverenigingen hebben reglementen opgesteld voor de optochten. Hiermee moeten gevaarlijke situaties en overlast tot een minimum worden beperkt. Vanuit veiligheidsoogpunt mogen er bijvoorbeeld buiten een optocht of evenement geen mensen op carnavalswagens, platte wagens en aanhangers worden vervoerd. Deelnemers die zich niet aan de regels houden, kunnen door de carnavalsvereniging uit de optocht worden gezet. De gemeente en politie kunnen handhavend optreden. 

Burgemeester Greet Buter: “We hebben tijdens de laatste twee edities gemerkt dat deze maatregelen goed werken. Vrijwel alle deelnemers van de optochten hielden zich goed aan de voorschriften. Carnaval in Deurne is toen op een prettige manier verlopen. Wij vertrouwen erop dat dat ook dit jaar het geval zal zijn. Laten we er voor iedereen een gezellig feest van maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant