De eerste Deurnese synchroonzwemsters mochten op 4 februari een officieel KNZB-synchroonzwemdiploma in ontvangst nemen.
De eerste Deurnese synchroonzwemsters mochten op 4 februari een officieel KNZB-synchroonzwemdiploma in ontvangst nemen.

Synchroonzwemsters stappen met succes over naar de KNZB

Algemeen 412 keer gelezen

DEURNE - De eerste Deurnese synchroonzwemsters mochten op 4 februari een officieel KNZB-synchroonzwemdiploma in ontvangst nemen. Het examen dat plaatsvond in het Limburgse Horst, was de eerste KNZB-activiteit waar de Deurnese Watervrienden aan deelnamen na de wisseling van zwembond. En dat deden de jongste synchroonzwemsters met succes.

De synchroonzwemploeg van de Deurnese Watervrienden maakte per 1 januari 2023 de overstap van de Nederlandse Culturele Sportbond naar de KNZB. Hierdoor kunnen de zwemsters vaker deelnemen aan wedstrijden, zowel op regionaal als op nationaal niveau. De overige onderdelen van de vereniging blijven lid van de NCS en de KNBRD. De acht synchroonzwemsters die op examen gingen, moesten verschillende onderdelen laten zien. Van spagaten op de kant tot figuren in het water. En van een gewone baanborstcrawl tot een dans op muziek. Alle Deurnese zwemsters konden met een diploma naar huis om later op de dag weer een duik te nemen in De Wiemel. De rest van de synchroonzwemploeg stroomt op een hoger niveau in bij de KNZB en zal binnenkort ook in actie komen bij KNZB-evenementen.

Proeflessen
Het is weer mogelijk om in te stromen bij het synchroonzwemmen. Als minimale eis geldt het C-diploma. Heb je dat niveau nog niet behaald, dan kun je dat alsnog halen bij de Watervrienden. Maak een afspraak voor een proefles door een e-mail te sturen naar synchroonzwemcommissie@deurnesewatervrienden.nl.

Uit de krant