Afbeelding

Advertorial - Woonkeuken inrichten en stylen: vijf trendy tips

Algemeen 130 keer gelezen

Ben jij ook een van de gelukkigen met een ruime (woon)keuken, of van plan deze te realiseren? Dan komt een aantal trendy tips ter inspiratie natuurlijk altijd van pas. Lees hieronder vijf handige en stijlvolle ideeën voor het inrichten en stylen van het levendige middelpunt van jouw huishouden. 

Stijlvol tafelen: lichte kleuren zijn in
Blikvanger in deze ruimte is vanzelfsprekend de eettafel die het liefst plaats biedt aan grote gezelschappen. De eetkamerstoelen zijn daarbij de kers op de taart. Zeker wanneer je kiest voor een woonkeuken met veel lichtinval - denk aan een glazen overkapping of hoge schuifpui - is een lichte kleur aan te raden, zodat er nog meer licht ontstaat. Een beige stoel is in, zwart en grijs zijn uit.

Besparen? Wat te denken van helemáál geen kastdeurtjes!
Dan de keukenkastjes. Er is veel discussie over de kleur en het materiaal en vaak is het allemaal al duur genoeg. Denk al besparend buiten de lijntjes en kies voor helemaal geen kastdeurtjes! Je zet alle producten, keukengerei en servies gewoon open en bloot neer - zoek maar foto’s op van de beroemde Monica-keuken van de legendarische sitcom Friends en zie hoe kleurrijk en huiselijk dit eruitziet. 

Groenvoorziening
Planten hebben het prima naar hun zin in het volle licht dat in de woonkeuken valt. Ook voorzien de diverse uitheemse kruiden die je binnen handbereik wilt hebben (basilicum!) in heerlijke geuren. Hangplanten zorgen voor een ongedwongen effect. Maak er desnoods een soort hortus botanicus van - als het maar vrolijk is. Hou in je achterhoofd dat minimalistisch en strak niet meer de boventoon voeren. Eclectisch, persoonlijk en speels zijn de nieuwe trends.

Richt het keukenblok op je visite
Het bereiden van de maaltijd aan het keukenblok of kookeiland terwijl je partner de drankjes inschenkt, doe je bij voorkeur met zicht op de gasten. Dan mis je als dienstdoende chef niks van het tafelgesprek. Het onderwerp verplaatst zich dan al snel van het weer en de actualiteiten richting het eten: op die manier komen jouw kookkunsten nog meer tot hun recht.

Ereplaats voor de kookboeken
Ruim een meter langs een wand in voor enkele kookboekenplanken of zelfs een plafondhoge kookboekenbibliotheek. Zo creëer je meer kleur in je woonkeuken en liggen de recepten letterlijk voor het oprapen. Je geeft er tevens een eigen touch mee aan dit gezellige deel van het huis. En niks is gek genoeg: als het hele gezin hier avonden lang vertoeft, kun je ook een complete boekenkast inclusief bordspellen neerzetten. Het wordt immers een woonkeuken!

Uit de krant