Afbeelding

Expositie Natuurlijk Deurne bij Green Valley Estate

Algemeen 2.135 keer gelezen

DEURNE – De expositie Natuurlijk Deurne start op zondag 15 januari bij Green Valley Estate in Deurne. De kick-off is op zondag 22 januari van 11.00 tot 17.00 uur. Met onder andere een demonstratie in het specifiek keramisch bakproces, het zogenaamde raku stoken.

Daarnaast zijn er rondleidingen langs de expositie en verder demonstraties in het live schilderen, houtbewerken en in de ochtend een korte workshop anatomisch schetsen van paarden. Verder zijn er op die dag in het auditorium doorlopend beelden en filmpjes te zien van de deelnemende kunstenaars.

De titel verwijst naar een samenwerking van Green Valley Estate in Deurne met regionale en landelijke kunstenaars. De getoonde werken hebben direct of indirect te maken met inspiratie uit de natuur. De expositie is in openbare ruimtes van het gebouw en deels buiten, maar ook in het restaurant zijn werken te zien.

Vanuit Deurne is aan de N270 het kunstwerk “de wandelaar” van Bart Ensing te zien. Deze kondigt de expositie aan en wijst naar de aangegeven route die via het Zandbospad naar de expositie leidt. Hierdoor worden natuur en kunst met elkaar verbonden.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 april van 10.00 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag. Het Sportcafé bij Green Valley Estate is geopend. Daar kun je terecht voor een hapje of een kopje koffie. De expositiebezoeker krijgt zo ook de gelegenheid om deze fraai groen gelegen locatie beter te leren kennen.

De volgende kunstenaars nemen deel aan deze expositie. Petra Verhees (Meijel) met beelden en objecten in glas, steen en hout. Wim Kömhoff ( Grathem) beelden, Emelie Jegerings (Deurne) schilderijen, Catharina Driessen (Neerkant) schilderijen, Theo van Dam (Asten-Heusden) beelden en schilderijen, Bart Ensing (Culemborg)houtsculpturen en installaties, Ans Kanters (Deurne) keramiek

Naast de werken van deze kunstenaars is er ook een kunstwerk van ArtOro gemaakt onder leiding van Ans Kanters te bewonderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant