Burgemeester Greet Buter hees afgelopen vrijdag de vlag als startsein van de campagne. (Foto: Hein van Bakel)
Burgemeester Greet Buter hees afgelopen vrijdag de vlag als startsein van de campagne. (Foto: Hein van Bakel)

Orange the World-campagne 2022 is begonnen

Algemeen 378 keer gelezen

DEURNE - De burgemeesters in de hele Peelregio hebben vrijdag de vlag gehesen ter ondersteuning van het doel om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. De Orange the World-campagne duurt tot en met 10 december. Het thema dit jaar is preventie.

Volgens de organisatie moeten we gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. “Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander ‘pledge’ geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.” 

Er zijn drie acties die kunnen worden ondernomen: zorgen voor bewustwording, betrokkenheid en het doen van een donatie. Alle drie de acties kunnen gedaan worden via de website https://www.orangetheworld.nl/.

Uit de krant