(Foto: Hein van Bakel)

SV Deurne en ZSV weten niet te scoren in Kranenmortelderby

Algemeen 850 keer gelezen

DEURNE - Aan de sfeer lag het niet, aan de supporters lag het niet, aan de inzet lag het niet, maar de Kranenmortelkraker aan de Deurnese kant moest het zonder doelpunten stellen. Een vooraf al bekend probleem, waar zowel de geelzwarten als de witblauwen mee te maken hebben, deze competitie. Ging het voor rust redelijk gelijk op, na rust was ZSV de bovenliggende partij. Maar als je niet scoort, levert dat ook niets op. De derby moest het dus vooral van de sfeer en de spanning hebben en die bleef er tot het eind toe wel in zitten.

door: Martien van Rijt

Al snel na de aftrap, de secondewijzer was nog maar twee keer rond geweest, waren de eerste speldenprikken van ZSV. Dat leidde tot paniek voor het Deurnese doel. Een van richting veranderd schot van Davy Althuizen zeilde langs en de hoekschop leverde nog een hoekschop op. Uiteindelijk verdween de bal bij de eerste paal langs het doel. Rond de tiende minuut gooide de thuisploeg de schroom dan toch van zich en voetbalde het vooral op de helft van ZSV. Na een klein kwartier konden twee doelpogingen met schoten vanaf de 16-meterlijn genoteerd worden. Het spel golfde op en neer en in de vijftiende minuut plaatste Althuizen de bal uit een vrije trap maar net naast. Twee minuten later werd een prima aanval over links afgesloten met een schot van opnieuw Althuizen en opnieuw ging de bal een metertje naast. Halverwege de eerste helft was een status quo ontstaan: enkele schoten aan beide zijden, maar geen echte dreiging.

Na een half uur werd een Deurnese solo met vereende krachten tot stilstand gebracht en uit de tegenstoot ontstond weer een mogelijkheid voor de geelzwarten. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft, mocht aanvoerder Matheij te makkelijk op stomen; zijn schot draaide langs de tweede paal. Twee minuten later leverde een snelle omschakeling ZSV een mogelijkheid op. De hoekschop die daarop volgde, ging over alles en iedereen heen. Een minuut voor rust liep de puik leidende scheidsrechter in de weg voor een ZSV-middenvelder, waardoor Deurne weg kon. De overtreding waar je vervolgens op kon wachten, leverde Luc Matheij geel op. De rust werd knallend bereikt, door een dronken idioot die vuurwerk tussen de mensen gooide, met een 0-0 op het bord. De spanning vergoedde het een en ander, want het duel was niet hoogstaand.

Het duurde iets meer dan vijf minuten in de tweede helft voor er weer een kans te noteren was. Een levensgrote kans zelfs, voor Davy Althuizen. Hij werd goed weggestuurd, maar oog-in-oog met de Deurnese goalie was zijn inzet niet overtuigend genoeg. Rond het uur werd ZSV dreigender, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 67e minuut was ZSV dichtbij een voorsprong. Een prima aanval werd door de Deurnese doelman met moeite gepareerd en de afgeslagen bal kon Luc Matheij vanaf 25 meter niet in het lege doel krijgen. ZSV was inmiddels duidelijk de bovenliggende ploeg. Enkele minuten later bracht coach Vullings verse krachten in zijn team. Stan van Helmond kwam voor Ward Veldpaus en Remco van de Akker maakte plaats voor Rick Leenders. Tim van der Steijn kwam voor Tom Venner.

In de 78e minuut legden de ‘verse’ krachten een prima aanval op de mat. Het afsluitend schot van Rick Leenders ging maar net voorlangs. Drie minuten later maakte Luc Matheij plaats voor Remco Peggen. Het spel lag vervolgens enkele minuten stil doordat Siem Nijssen zwaar aangeslagen op het veld lag. Na een viertal minuten verliet hij het veld en werd de wedstrijd vervolgd. In de 89e minuut juichte ZSV toen de bal inderdaad over de doellijn leek te stuiteren. De goed opgesteld staand assistent hield zijn vlag echter omlaag. Een vrije trap vanaf rechts leverde de thuisploeg niets op en een aantal pogingen binnen anderhalve minuut door de geelzwarten hadden hetzelfde resultaat. Daarmee werd het einde van deze derby bereikt.