Het markante pand De Wieger is een eeuw geleden gebouwd. (Foto: Joyce van Dijk)
Het markante pand De Wieger is een eeuw geleden gebouwd. (Foto: Joyce van Dijk)

De Wieger honderd jaar

Algemeen 191 keer gelezen

DEURNE - Het markante pand De Wieger in Deurne bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid hiervan ontwikkelde VVV Deurne een folder met informatie en een fietskaart.

Een eeuw geleden liet schilder-dokter Hendrik Wiegersma een statig woonhuis met praktijk en atelier bouwen. Het 100-jarig bestaan van De Wieger wordt gevierd met activiteiten.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de Wieger ontwikkelde VVV Deurne een folder met info over de activiteiten rondom De Wieger 100, leuke weetjes over het monumentale pand en een nieuw fietsroutenetwerkkaartje voor Deurne.

Bijzondere locaties

Naast deze volledig bijgewerkte knooppuntenkaart vind je ook een overzicht van bijzondere locaties zodat je al fietsend meer over De Wieger en de familie Wiegersma kunt ontdekken.

Zaterdag 17 september houdt VVV Deurne in samenwerking met De Wieger Deurne en Brabants Landschap de Fietsdag 100 jaar De Wieger. Tijdens deze fietsdag kun je een kijkje nemen op tal van locaties waar de familie Wiegersma haar sporen heeft achtergelaten, zoals bijvoorbeeld de monumentale privé-begraafplaats.

De folder met de nieuwe fietsroutenetwerkkaart is gratis verkrijgbaar bij VVV Deurne en bij De Wieger Deurne. De route is op zaterdag 17 september gratis af te halen bij de VVV.

Uit de krant

Uit de krant