Afbeelding

Peellandcollege houdt sponsorloop om geld op te halen voor Usherstichting

Algemeen 467 keer gelezen

DEURNE - Er zijn mensen bij wie het gehoor én zicht helemaal verdwijnt. Dit is het syndroom van Usher. Op 28 juni houdt het Peellandcollege in Deurne een sponsorloop ten behoeve van de Usherstichting. 

Een leerling van het Peellandcollege heeft het syndroom van Usher. Reden voor de school om een sponsorloop te organiseren. Met de sponsoring van de Usherstichting steunt het Peellandcollege het onderzoek naar behandeling voor dit nare syndroom. Ze hebben goede hoop dat hun leerling straks implantaten kan krijgen waardoor horen enigszins mogelijk blijft. Met de sponsoractie hopen ze dat deze leerling, maar ook andere leerlingen weer kansen krijgen op beter horen en zien. De leerlingen van alle leerjaren doen mee aan de sponsorloop. Iedereen is welkom om te komen kijken op 28 juni bij de atletiekbaan van Deurne. Om 13:30 uur start de eerste groep en om 14:15 uur de tweede.  Zelf meelopen kan ook. Neem daarvoor contact op met het Peellandcollege, dat kan door te bellen of te mailen en dan krijg je een sponsorkaart. 

Op het Peellandcollege staat de hele week van 27 juni tot en met 1 juli in het teken van sponsoring. Ze verkopen ijsjes in de pauze en zamelen statiegeldflessen in. De opbrengst van alle acties gaat naar de Usherstichting.  De leerlingen staan er niet alleen voor om de stichting te helpen. PLUS-supermarkt en Van den Broek Logistics dragen ook een steentje bij. Ook de gemeente Deurne steunt de actie van harte. Willy van den Berg, wethouder en oud-leerling van het Peellandcollege: “Ik vind het fantastisch dat de leerlingen via allerlei acties en een sponsorloop geld inzamelen voor de Usherstichting. Ik zou zeggen; kom allemaal kijken en geef gul voor dit goede doel.”  

Uit de krant