Afbeelding

SV Deurne kansloos onderuit bij Geldrop

Algemeen 454 keer gelezen

DEURNE - Vooraf was al duidelijk dat Geldrop de laatste weken in goede doen is, erg veel scoort en op weg lijkt naar de nacompetitie voor promotie. Bij Deurne daarentegen zijn er de nodige blessures en is na een seizoen, waarin boven de verwachtingen is gepresteerd, de accu leeg aan het raken. Dat Mark Kuijpers na lang blessureleed weer zijn opwachting kon maken in de basis was een opsteker. Hij kon echter de 5-1 nederlaag ook niet voorkomen.

door Kees Brood

Geldrop begon furieus aan de wedstrijd en zette Deurne vroeg onder druk, hetgeen leidde tot een paar mooie aanvallen, waarbij het aan een goede eindpass ontbrak. Deurne was via een te zachte kopbal van Harm van der Steen en een schot hoog over van Thijs Matheij na een prima aanval over links toch een paar keer gevaarlijk. In het laatste deel van de eerste helft wist Deurne beter onder de druk van Geldrop uit te voetballen en leken de blauw-witten in staat in het hoge tempo van de wedstrijd mee te kunnen. In de 37e minuut leidde dit tot een prima kans voor Van der Steen, die goed werd vrij gespeeld op de rand zestien, maar zijn schot werd uitstekend uit de rechterhoek geranseld door de goalie van Geldrop. Vijf minuten later kwam Geldrop op dat moment onverwacht toch op voorsprong na een fantastisch uitgespeelde counter over de linkerflank, die door Verstraaten werd binnengekopt.

Na de pauze zette Geldrop een tandje bij en dwong het Deurne tot het maken van fouten. Al in de tweede minuut na rust moest Luuk Veeneman op de lijn redding brengen, maar 4 minuten later was het toch 2-0 na een paar uitglijders aan de zijde van Deurne en een inzet die via Robin Verhoeven met veel effect voor de voeten van Quincy Plas belandde. De wegspringende bal was een prooi voor Stijn Lanen. Deurne kreeg in de 61e minuut op een mooie plaats een vrije trap, die door Dennis Groen recht in de handen van de keeper werd geschoten. Kort daarna kreeg Geldrop op een vergelijkbare plaats een vrije trap, die door Verhoeven niet goed verwerkt kon worden, waarna Tom Sas er als de kippen bij was om de rebound te promoveren tot de 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. In de 70e minuut sneed Geldrop opnieuw met een mooie aanval door de Deurne-verdediging heen en kon spits Lars de Haas de 4-0 aantekenen.

Deurne bleef wel proberen een tegengoal te produceren. Eerst kopte invaller Stefan van der Werf net over en daarna werd een goed schot van invaller Parfait Luwawa uitstekend gepareerd. Toch was het weer Geldrop dat wist te scoren na slordig uitverdedigen op de rechterflank. Het was Wessel van Moorsel die de 5-0 binnenwerkte. Uiteindelijk kreeg Deurne de eretreffer via Van der Steen die voor de 5-1 eindstand zorgde.

Opstelling Deurne: Verhoeven, Plas, Y. Veeneman, Steeghs, L. Veeneman, Kuijpers (60’ Geven), Groen (77’ Nijssen), Van der Steijn, (70’ Luwawa), Matheij (70’ Yagkoubi), Van der Steen, Bijsterveld (60’ van der Werf).