Het 'Blotevoetenpad' wordt zondag officieel geopend.
Het 'Blotevoetenpad' wordt zondag officieel geopend.

Open dag bij de Ossenbeemd

Algemeen 168 keer gelezen

DEURNE - In Natuur- en Milieucentrum de Ossenbeemd vindt komende zondag de seizoensopening plaats. Tevens houdt de bijenhoudersvereniging haar open dag. Bezoekers zijn tussen 13.00 uur en 17.00 uur welkom op het terrein aan het Haageind.

Daar is informatie te verkrijgen over de Ossenbeemd en over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden. In het bezoekerscentrum wordt een film vertoond en informatie gegeven over de Peelrandbreuk. Het duo ‘Harry en Bart’ luisteren het geheel muzikaal op. Vrijwilligers zijn de afgelopen maanden samen met een aantal bedrijven aan de slag gegaan om de Ossenbeemd met nieuwe elementen uit te breiden. Onder andere een interactieve grondwaterpeilmeter, een blotevoetenpad en een wensput zijn gerealiseerd. Daarnaast hebben vrijwilligers op verschillende plaatsen de bestrating vernieuwd, is de toegang naar de kinderboerderij beter toegankelijk gemaakt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn en is de groentetuin een aantal meters verplaatst. 

Om 14.00 uur zal burgemeester Greet Buter de grondwaterpeilmeter officieel in gebruik nemen. Daarna wandelen zij naar de Vlindertuin, waar de uitslag van de vlinderloterij bekend wordt gemaakt en om het Blotevoetenpad in gebruik te nemen. In de middag zal voorzitter Dick van der Star na bijna 15 jaar het stokje doorgeven aan de nieuwe voorzitter van de Ossenbeemd, Jacques Moors.

Uit de krant