(Archieffoto: Hein van Bakel)
(Archieffoto: Hein van Bakel)

Fusie vier ZLTO-afdelingen is een feit

Algemeen 489 keer gelezen

REGIO - Vier ZLTO-afdelingen hebben ingestemd met een fusie tot een nieuwe grote ZLTO-afdeling De Peel. De afdelingen van de organisatie uit Asten, Deurne, Helmond-Mierlo en Someren vinden onderdak in dit nieuwe huis.

Volgens de samenwerkende ZLTO-afdelingen kunnen zij dankzij deze fusie de grote, diverse agrarische achterban beter van dienst zijn en verder werken aan de professionalisering van het bestuur en de werkgroepen. De nieuwe afdeling telt straks 538 leden, waaronder 400 bedrijfsleden en meewerkende leden. Ook voor de vele externe contacten kan ZLTO-afdeling De Peel uitgroeien tot een nog waardevollere partner denkt de organisatie.

“De fusie is ook gedreven door de afname van het aantal agrarische bedrijven in de regio. Bundeling van krachten is noodzakelijk om de belangen van alle leden en van de agrarische sector in zijn geheel goed te kunnen blijven behartigen. De vele gevoelige onderwerpen en thema’s in het werkgebied maken dit noodzakelijk. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe afdeling ZLTO-De Peel belangrijk is en blijft voor een vitaal buitengebied”, aldus de organisatie.

Op 20 april vindt de oprichtingsvergadering plaats. Bij die gelegenheid kiezen leden een nieuw bestuur en zal een eerste aanzet voor het jaarplan gegeven worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant