Afbeelding

Minieme overwinning SV Deurne op Wilhelmina 08

Algemeen 318 keer gelezen

Al voor de wedstrijd ging het in de bestuurskamer meer over de aanstaande derby tegen ZSV, dan over het hobbeltje dat zondag tegen laagvlieger Wilhelmina genomen moest worden, immers een ploeg die in de gehele competitie nog geen overwinning wist te boeken. En zo leek het ook te gaan worden, toen in de eerste 3 minuten er al twee levensgrote kansen voor de thuisclub te noteren vielen, maar  toen werd het al duidelijk dat met name bij onze club topscorer Stefan van der Werf het vizier vanmiddag niet op scherp stond. Niettemin had SV Deurne met name in het eerste half uur het heft volledig in handen, zoals gezegd kansen genoeg maar de score bleef dubbel blank.

door Jos Aarts

In de tien minuten die daarop volgde , waren het plotseling de bezoekers die een drietal mogelijkheden kregen, maar ook zij slaagden in geen enkele poging. Op slag van rust was er nog een teken van leven van de thuisclub, toen Dennis Groen vanaf links scherp voor trok, maar spits Van der Werf en in tweede instantie Quincy Plas waren helaas niet succesvol, kortom een teleurstellende 0-0 rust stand kwam op het bord. In de tweede helft regende het opnieuw grote kansen in de zestien voor de Deurnese voorwaartsen en verder zeilde een vrije trap op de rand zestien van Dennis Groen  net over, toen ook nog een prima inzet van Thijs Matheij door doelman Micky Beurskens fantastisch gered werd, kwamen de eerste gedachten aan de wedstrijd van vorige week bij de supporters naar boven. Maar het kwam niet zover , want typerend voor de wedstrijd  kopte verdediger Luuk Veeneman uit een corner raak: 1-0 en de ban was gebroken. Zeker toen Teun Bijsterveld, die een prima wedstrijd speelde, er vijf minuten later gedecideerd met een droge knal 2-0 van maakte , leek het team van Frank Teeuwen op rozen te zitten. De eerste wisselingen werden doorgevoerd, bij SV Deurne kwamen Finn van der Steijn en Harm van der Steen voor Thijs en Daan Geven in het veld en Wilhelmina 08 ging zelfs drie spelers wisselen. Dit alles pakte beter uit voor de bezoekers, want nadat Van der Werf nog een grote kans op 3-0 liet liggen, was het in de 78e minuut aanvoerder Roijakkers, die uit het niets de 2-1 liet aan tekenen en eigenlijk de wedstrijd weer spannend maakte. De thuisclub bracht nog Parfait Luwawa en Job Steeghs, die na een lange blessure weer zijn opwachting mocht maken, zo gingen ze het laatste kwartier in, met een veel sterker SV Deurne, maar de marge was en bleef klein. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en de thuisclub kon opgelucht adem halen want de drie punten waren binnen en belangrijker voor de aanstaande derby is iedereen heel gebleven. Met dertig punten in de tas gaat SV deurne nu op naar het paasweekend met op zaterdagmiddag de Kranenmortelderby uit tegen ZSV en op paasmaandag de lastige uitwedstrijd tegen Wittenhorst in Horst.

Opstelling SV Deurne: Verhoeven, Plas, Y Veeneman (Steeghs), L Veeneman, Groen, Aziz, Matheij (Van der Steijn), Van den Heuvel, Geven (Van der Steen), Bijsterveld, Van der Werf (Luwawa).