Vlnr. Leo Cuijpers, Lieke Leenders (glazenier), Pastoor Paul Janssen en Luc Naus.
Vlnr. Leo Cuijpers, Lieke Leenders (glazenier), Pastoor Paul Janssen en Luc Naus.

Gerestaureerde ramen in Sint Jozefkerk

Algemeen 590 keer gelezen

DEURNE - Tijdens een speciale eucharistieviering ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Sint Jozefkerk overhandigden Luc Naus en Leo Cuijpers van de organisatie 100 jaar Sint Jozefparochie een cheque aan pastoor Paul Janssen om één van de twee oude glas-in-loodramen van de kerk te herstellen.

In de Sint Jozefkerk zijn achttien paneeltjes bewaard gebleven van elk 50 bij 50 centimeter die samen twee grote gebrandschilderde ramen vormen die waarschijnlijk bij de bouw van de kerk in 1920 geplaatst zijn. Ze zijn in de jaren zeventig van de vorige eeuw verwijderd, maar gelukkig, zij het soms zwaar beschadigd, bewaard gebleven. Lieke Leenders, woonachtig in de Sint Jozefparochie, is de afgelopen tijd bezig gegaan met het restaureren van een raam met negen van deze panelen. 

Uren werk vergde het restaureren van deze oude glas in lood ramen. Zo moesten ontbrekende stukjes opnieuw met de juiste kleurstelling ingebrand worden in de oven. Afgelopen zaterdag droeg ze deze over aan pastoor Paul Janssen. Het raam is de komende tijd, samen met het nog niet gerestaureerde raam, in het kader van ‘Kerst in de Hei’ te zien bij de kerstgroep in de Sint Jozefkerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant