Henk Raaijmakers kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Greet Buter.
Henk Raaijmakers kreeg de Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Greet Buter.

Henk Raaijmakers Koninklijk onderscheiden

Algemeen 266 keer gelezen

DEURNE - Henk Raaijmakers kreeg afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Greet Buter een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 125- jarig jubileum van ZLTO. Raaijmakers nam toen officieel afscheid als bestuurslid van ZLTO.

Raaijmakers zet zich al jarenlang in voor de belangen van de agrarische sector. Hij stelde zich in 2005 beschikbaar voor het bestuur van ZLTO afdeling Deurne. Als voorzitter, die functie bekleedde hij vanaf 2009 tot 2015, heeft hij zich ingezet voor de belangen van de agrarische ondernemers van Deurne. Raaijmakers was altijd bezig om de belangen van ZLTO en haar leden te vertegenwoordigen. Niet in een defensieve rol, maar proactief waarbij hij ook het ook zeer belangrijk vond hoe andere mensen tegen de sector aankeken. Daar waar hij dacht dat het nodig was om de agrarische sector te vertegenwoordigen, was hij er.

Verbinder

Volgens de gemeente Deurne is hij een verbinder die niet alleen de verschillen opzoekt van de diverse sectoren, maar altijd kijkt naar de overeenkomsten en dat als vertrekpunt gebruikt om veranderingen ten goede te keren. Naast zijn voorzitterschap van ZLTO afdeling Deurne was Raaijmakers tussen 2006 en 2015 als bestuurslid van Stichting Innovatief Groen zeer actief met het organiseren van bijeenkomsten en seminars. Tussen 2009 en 2020 heeft Raaijmakers zich op allerlei terreinen verdienstelijk gemaakt voor LTO Nederland en de LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen. In 2009 werd hij lid, en in 2015 voorzitter. Hij heeft meegewerkt en leiding gegeven aan sectorbeleid en diverse veranderingen in de sector op het gebied van ondernemerschap, milieu en certificering.

Onvermoeibaar

Hij is onvermoeibaar in het uitdragen van de waarden van ‘Groen’ voor het welbevinden en welzijn van zijn mensen. Kenmerkend in zijn optreden is dat hij creatief zoekt naar oplossingen en verbinding zoekt met anderen. Ook wanneer de verschillen in belangen en opvattingen groot zijn. Hij is geduldig en altijd bereid om zijn kennis en ervaring te delen met anderen. Raaijmakers is vanaf 2016 bestuurslid van de Integrale Gebiedscommissie Peelvenen. Hij vertegenwoordigt daar de agrarische belangen van de regio Deurne-Asten. Ook hier is hij vaak de verbinder van de diverse belangen die aan de orde komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant