Als verrassing kreeg Boaz een mini-cornholebord cadeau. (Foto: Hein van Bakel)
Als verrassing kreeg Boaz een mini-cornholebord cadeau. (Foto: Hein van Bakel)

Cornholeclub ZSW haalt fraai bedrag op voor Duchenne Parent Project

Algemeen 472 keer gelezen

DEURNE – Cornholeclub Zakkensmijters Walsberg (ZSW) heeft op 5 april een benefiettoernooi georganiseerd om geld op te halen voor het Duchenne Parent Project. Vorige week vrijdag werd de cheque van maar liefst 1223 euro overhandigd aan Boaz en zijn vader Robin van de Burgt. Het driejarige jongetje lijdt aan de ziekte van Duchenne.

door Bram Vannisselroij

Hans en Lisette Peters benaderden Karel Sleegers van de cornholeclub of zij iets konden betekenen voor Boaz en geld wilden inzamelen voor het Duchenne Parent Project. Als je met Duchenne-spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Mensen met Duchenne missen een eiwit die zorgt voor stevigheid van spiercellen. Het zijn vooral jongens die Duchenne-spierdystrofie hebben. Wereldwijd heeft één op de vijfduizend personen de ziekte. Het verzoek van Hans en Lisette was niet aan dovemansoren gericht. 

Op 5 april gingen 27 spelers verdeeld over 13 teams de strijd met elkaar aan in de gymzaal van de Gerardusschool in Walsberg. Zeven spelers hadden het spel nog nooit gespeeld. Fleur van den Berkmortel en Henk Verhoeven gingen met de overwinning aan de haal. Tijdens het toernooi werd er 561,50 euro opgehaald. Dit bedrag werd verdubbeld door de leden van ZSW en daarnaast deden de bedrijven Wicked Wood Games en Züca nog een duit in het zakje. Daarmee kwam het totaalbedrag uit op 1223 euro. “Dat bedrag kan gebruikt worden voor 25 uur aan onderzoek en/of hulpmiddelen voor getroffenen kinderen van aanschaffen om hun spiertjes wat mee te verlichten en te stimuleren”, vertelt Sleegers. Het bedrag is inmiddels overgemaakt aan het Duchenne Parent Project. 

“We hebben het als club heel graag gedaan en de opbrengst is boven verwachting hoog geworden. Het geld gaat naar een goed doel en daar doen we het voor”, besluit Sleegers. Tijdens de uitreiking van de cheque had hij nog een verrassing voor Boaz in de vorm van een mini-cornholebord, waar hij inmiddels al driftig mee aan het trainen is. 

Cornhole is een gazonspel waarin spelers om de beurt zakjes op een cornholebord proberen te gooien. Eén zakje op het board betekent 1 punt en als je een zakje in de hole scoort verdien je 3 punten. Wie het eerst bij de 21 punten is wint. Het spel werd al in de jaren ‘60 populair als een favoriet tijdverdrijf in Cincinnati en verspreidde zich al snel als gezelschapsspel naar barbecues in de achtertuin, stranden, brouwerijen en campings. Ook in Nederland heeft cornhole inmiddels stevig voet aan de grond gekregen.

(Foto: Hein van Bakel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant