Afbeelding

Basisschool Zeilberg haalt recordbedrag op voor het Prinses Máxima Centrum

Algemeen 2.556 keer gelezen

ZEILBERG - Alle leerlingen van Basisschool Zeilberg liepen op vrijdag 29 maart zo hard als ze konden om zoveel mogelijk rondes rondom het schoolgebouw te rennen voor het goede doel. Hiermee werd liefst 8378.07 euro opgehaald. Het goede doel is een bestemming die voor Mieke Sijben-Bankers, een van de leerkrachten van de Zeilbergse school helaas een plek is waar ze regelmatig komt: het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Op 10 augustus 2023 begon de helse rollercoaster voor Mieke en haar jonge gezinnetje. Bij zoontje Lars, slechts acht maanden oud, werd een hersentumor geconstateerd. Een nachtmerrie voor elke ouder, die voor hen werkelijkheid werd. Vrijwel meteen heeft hij een spannende operatie ondergaan en momenteel strijdt hij nog steeds tegen het SHH-medulloblastoom en ondergaat in totaal 16 zware chemokuren. 

“Hopelijk zijn deze in juni klaar en kan Lars aansterken en herstellen. Voor de oudervereniging, het team en de leerlingen van Basisschool Zeilberg was het dus geen moeilijke keuze om een goed doel te bepalen. Sterker nog: de drive om een groot bedrag bij elkaar te krijgen was enorm”, aldus directeur Yvonne Neervens. Er was veel support van ouders, opa’s, oma’s én van Mieke, Lars en familie. Iedereen deed zijn uiterste best. “Nu niet opgeven, doorgaan! Juffrouw Mieke en Lars kunnen ook niet opgeven en houden ook vol!”, aldus een moeder die haar kind aanmoedigde. Uiteindelijk liepen sommige leerlingen maar liefst 17 rondes. Iedereen kon het verdiende bedrag gaan ophalen bij de sponsors en op woensdag 17 april was het zover: de onthulling van het totaalbedrag van liefst 8378,07 euro. Het bedrag wordt gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum, voor onderzoek naar kinderkanker. Neervens: “Hopelijk worden er veel kinderen – en zeker Lars- genezen.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant