(Foto: Facebook De Speuldries)
(Foto: Facebook De Speuldries)

Speeltuin De Speuldries slachtoffer van fraude

Algemeen 2.946 keer gelezen

SINT JOZEFPAROCHIE - Speeltuin De Speuldries in Deurne is slachtoffer geworden van fraude. Mogelijk als gevolg van handelingen door de eigen penningmeester is er een fors bedrag aan het vermogen van de vereniging onttrokken, zo laat het bestuur van de speeltuin weten.

De Speuldries heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en juridische stappen ondernomen om te proberen de gelden terug te krijgen. De overige drie bestuursleden laten weten zeer ontdaan te zijn door de kwestie, want het gaat om veel geld. “Geld dat we hadden willen besteden aan twee nieuwe glijbanen in onze mooie speeltuin. We beseffen dat deze mededeling een enorme impact heeft op alle vrijwilligers, begunstigers, sponsoren, bezoekers en de gemeenschap van Deurne en omstreken”, aldus het drietal.

Ze hopen dat iedereen de speeltuin blijft steunen. “Ons vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen. Wij willen vooropstellen dat wij als Speeltuin de Speuldries achter onze missie blijven staan; zo veel mogelijk kinderen gratis laten spelen. Deze handelswijze van één persoon doet daar niets aan af. Het heeft ons strijdbaar gemaakt om er alles aan te doen het onrecht te herstellen.” Omdat het onderzoek loopt, kunnen en mogen ze geen verdere inhoudelijke mededelingen doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant