Wethouder Willy van den Berg legt zijn taken neer vanwege gezondheidsredenen. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Wethouder Willy van den Berg legt zijn taken neer vanwege gezondheidsredenen. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Deurnese wethouder Willy van den Berg stopt

Algemeen 1.180 keer gelezen

DEURNE - Wethouder Willy van den Berg heeft vandaag zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad van Deurne. Om gezondheidsredenen kan hij zijn werkzaamheden op korte termijn niet hervatten.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 en de daarop gevolgde formatie nam Van den Berg namens de links-progressieve samenwerking PGP Deurne als wethouder plaats in het nieuw gevormde college van B&W. Daarin had hij de portefeuilles zorg, onderwijs, kunst en cultuur onder zich.

Na de start van zijn wethouderschap, kreeg Van den Berg in het najaar van 2022 te maken met een coronabesmetting. Het moeizame en uitblijvende herstelproces dat hierop volgde, leidde tot de medische diagnose long covid.

Vanwege verwachte langdurige afwezigheid zijn de portefeuilles van wethouder Van den Berg begin 2023 verdeeld over de andere drie wethouders in afwachting van zijn herstel en terugkeer. Omdat het perspectief op snel herstel nog altijd ontbreekt, heeft Van den Berg besloten aan de gemeenteraad zijn ontslag aan te bieden.

Jerom Coppus, fractievoorzitter PGP Deurne: “Fractie en bestuur van PGP Deurne vinden het afscheid als wethouder buitengewoon spijtig, in de eerste plaats voor Willy persoonlijk, en hebben veel respect voor zijn besluit. Wij zijn dankbaar voor al zijn betrokken inzet voor onze gemeente en wensen hem een goed en voorspoedig herstel toe.”

De fractie PGP Deurne streeft ernaar om op afzienbare termijn een nieuwe wethouder voor te dragen aan de gemeenteraad en het Deurnese college van B&W weer voltallig te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant