De route werd aangegeven door gele bordjes/pijlen met het opschrift “AV-LGD Deurne”.
De route werd aangegeven door gele bordjes/pijlen met het opschrift “AV-LGD Deurne”.

Lezers schrijven: routeborden met de beste intenties verwijderd of vandalisme?

Algemeen 772 keer gelezen

Afgelopen Moederdag 14 mei organiseerde de AV-LGD haar jaarlijkse voorjaarswandeltocht met als start- en finishplaats de Honingpot op het terrein van het Rijtven te Deurne. Zo’n kleine 300 wandelaars hebben genoten van de natuur en het lekkere zonnetje. Ze hadden de keuze uit afstanden van 5 km tot maar liefst 40 km in de directe omgeving van Deurne. 

Er was voor de bewoners van het Rijtven een aangepaste rolstoelvriendelijke route uitgezet van 5 km. De route werd aangegeven door gele bordjes/pijlen met het opschrift “AV-LGD Deurne” en voorbij het gele bordje voor alle duidelijkheid goed zichtbaar witte plastic linten met oranje letters de naam van de sponsor opgehangen aan palen, bomen of takken. Verdwalen was bijna onmogelijk. Daags van te voren op zaterdag was de route opgedeeld in gedeeltes en hebben 25 vrijwilligers ieder in zijn eigen gedeelte de bewijzering aangebracht. Helaas bleek, dat gedurende de zondag bewegwijzering was verdwenen en wandelaars daardoor het spoor bijster raakten! Het is mogelijk, dat dit met de beste intenties is gedaan. Met name de opvallende linten horen niet thuis in de natuur. 

Trouwe bezoekers van de bossen kunnen dit als storend ervaren niet wetende, dat dit bij een georganiseerde wandeltocht hoorde. Een tweede mogelijkheid is vandalisme. Het doelbewust verwijderen met kwade opzet van de bewijzering en op de grond weggegooid in de natuur. Dit is zondermeer kwalijk te noemen en veroorzaakt irritaties en teleurstelling bij zowel de deelnemers als de organisatie. Dit alles nog afgezien van de kosten van de gele bordjes. Daags na de wandeling op maandag wordt door een groep vrijwilligers op de fiets de bewegwijzering opgehaald en is er niets meer te zien van de wandeling. Binnen onze vereniging staat het milieu hoog in het vaandel. Mogelijk zwerven er gele bordjes met het opschrift “AV-LGD Deurne” en witte linten met de opdruk van de sponsor naam in de natuur. Mocht u deze vinden gelieve een mailtje te zenden naar info@av-lgd.nl met vermelding van uw naam en adres. Dan wordt de bewijzering bij u opgehaald. Bij voorbaat dank.

Roel Koopmans
Bestuurslid AV-LGD wandelzaken

Uit de krant