Afbeelding

Ondernemers in beeld - Kledingatelier Rita: al 25 jaar reparaties en herstelwerkzaamheden

Algemeen 2.223 keer gelezen

DEURNE - Rita van Kemenade heeft al 25 jaar een kledingatelier aan huis waarin ze kledingreparaties en herstelwerkzaamheden uitvoert. Van het vervangen van ritsen in broeken en jassen tot het compleet aanpassen van het pasmodel van een jurk. Als het met de naaimachine hersteld kan worden, ben je bij Rita aan het juiste adres.

Repareren past natuurlijk mooi in de tendens van duurzaamheid. In plaats van een jas met een kapotte rits weg te gooien, kun je hem laten repareren. “Gelukkig zie je tegenwoordig steeds meer mensen die spullen kopen van kwaliteit en dat ook op een kwalitatieve manier willen laten vermaken of repareren”, vertelt Rita.

Veel vaste klanten weten de weg naar haar atelier al te vinden. “Ze leggen hun probleem aan mij voor en dan kijk ik wat ik eraan kan doen. Soms is dat eenvoudig een nieuwe rits, maar ook kleding die niet fijn past kan ik vermaken zodat het daarna wel lekker zit.” Na haar opleiding tot Lerares Coupeuse gaf Rita naailessen. “Na verloop van tijd gingen steeds meer vrouwen werken en was daar steeds minder vraag naar. Wel kreeg ik vaker de vraag of ik een nieuwe rits in een broek kon zetten of een broek korter kon maken. Toen mijn jongste naar groep vier ging ben ik met mijn kledingatelier begonnen.”

Rita heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en doet het nog altijd met heel veel plezier. Kledingatelier Rita, achter Rita’s huis aan de Brahmsstraat 4 in Deurne, is geopend van maandag tot en met vrijdag, behalve op woensdag. Ze is telefonisch te bereiken via: 0649984660.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant