Afbeelding

Eerste paal nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege in de grond

Algemeen 1.983 keer gelezen

DEURNE - De bouw van het Alfrinkcollege en het Sprongcollege gaat starten. Op 10 oktober gaat de eerste paal de grond in. Om 14:00 uur is er een officieel moment waarbij het bouwbord wordt onthuld.

De nieuwbouw van de twee scholen van IVO Deurne heeft een aantal bijzondere kenmerken. De scholen worden bijvoorbeeld gebouwd volgens het rug tegen rug principe. Het is één gebouw maar het zijn twee scholen met de ruggen tegen elkaar gebouwd. Beide scholen krijgen een aparte ingang, elk aan een andere kant van het gebouw. De eigen identiteit van de scholen blijft behouden. 

De nieuwe school wordt volgens het zogenaamde BENG-principe gebouwd; het wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Verwarming gebeurt via warmtepompen. Verder heeft IVO Deurne gekozen voor een gebouw met een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving. 

IVO Deurne laat weten blij te zijn dat de bouw eindelijk kan starten. Als alles volgens plan verloopt kunnen de scholen begin 2024 hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Op 12 oktober is er een Kijkdag voor kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders. Op deze middag geven het Alfrink- en het Sprongcollege ook informatie over de nieuwbouw aan de toekomstige leerlingen. 

Afbeelding

Uit de krant