De jubilarissen werden tijdens het jubilarissenconcert gehuldigd. (Foto: Joyce van Dijk)
De jubilarissen werden tijdens het jubilarissenconcert gehuldigd. (Foto: Joyce van Dijk)

Muziekvereniging TUNE Liessel huldigt jubilarissen

Algemeen 177 keer gelezen

LIESSEL - Op zondag 3 april werden tijdens een druk bezocht concert van muziekvereniging TUNE de jubilarissen over de jaren 2020 tot 2022 gehuldigd. Als speciale gasten waren Noud en Nellie Peijnenburg, vanwege hun 60-jarig huwelijk en Toos Verberne-Joosten, vanwege haar koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen op 26 april 2021 aanwezig.

Noud Kuijpers was helaas verhinderd. De coronamaatregelen maakten het niet mogelijk om voor hen een serenade te brengen. Nu de deze opgeheven zijn is musiceren voor publiek weer mogelijk, iets dat door muzikanten, directie en publiek zeer werd gewaardeerd.

Het concert werd geopend door de jeugdslagwerkgroep SLAM!. Zij brachten onder leiding van Ton Verberne drie nummers van Jan Schipper ten gehore. De slagwerkgroep, eveneens onder leiding van Verberne, bracht met melodische klanken van onder andere Marimba en basgitaar drie muziekstukken van The Corrs ten gehore. Daarna werden de jubilarissen gehuldigd: 60 jaar lid: Piet Meulendijks waarvan 50 jaar als musicerend lid (klarinet) en 10 jaar rustend lid. 50 jaar lid: Erik van Heijster (schuiftrombone en slagwerk) en Hans van Eijk (trompet), 40 jaar lid: Carin van Mullekom (hoorn) en Toos Hanssen (euphonium), 25 jaar lid: Danielle Dielissen (klarinet), 10 jaar lid: Jouke Friesen-Werdler (trompet en slagwerk), Renske Dielissen (klarinet), Nicole Scharp (trompet) en Anne Jacobs (alt-saxofoon). Friesen-Werdler was verhinderd en kon niet aanwezig zijn.

Na alle lovende woorden aan het adres van de jubilarissen, was het de beurt aan het orkest van muziekvereniging TUNE. Het orkest staat sinds september 2021 onder leiding van Philip Seerden en bracht in totaal acht muziekstukken ten gehore.

Het eerste optreden na de coronatijd werd bijzonder gewaardeerd door het in grote getale aanwezige publiek. Muziekvereniging TUNE laat weten terug te kijken op een meer dan geslaagd jubilarissen-concert. 

Uit de krant