Tweede Kamerleden Inge van Dijk, Mustafa Amhaouch, eigenaresse Monique Loverbosch en wethouder Marinus Biemans.
Tweede Kamerleden Inge van Dijk, Mustafa Amhaouch, eigenaresse Monique Loverbosch en wethouder Marinus Biemans.

Protestactie kledingwinkel trekt veel bekijks

Algemeen 211 keer gelezen

DEURNE - Medewerkers van Boerenkamps Mode in de Kruisstraat in Deurne hebben vorige week ludiek actie gevoerd om te protesteren tegen de huidige coronamaatregelen. De ‘weekmarkt’ die de hele week voor de zaak te bezoeken was trok zelfs in Den Haag de aandacht. Ondernemers in de rest van het land besloten ook actie te voeren.  

De lockdown treft veel (Deurnese) ondernemers hard in de portemonnee. Dat de niet-essentiële winkels vorige maand weer dicht moesten kwam dan ook als een klap in het gezicht aan voor de medewerkers van Boerenkamps. Zeker omdat op een klein eindje rijden in België alles open is. Nederlanders gingen in de kerstperiode massaal de grens over om inkopen te doen. Het zorgde voor veel frustratie bij eigenaresse Monique Loverbosch. “Wij voelen ons in ons hemd gezet. Winkeliers in het buitenland zien hun omzet stijgen, terwijl wij onze omzet maar zien dalen. Begrijpelijk dat iedereen een plek opzoekt waar nog wél alles kan en mag. Maar geef ons ook een klein beetje ruimte, alsjeblieft. Met liefde werken wij mee aan een veilige winkelomgeving.” De hele week stonden er kledingrekken buiten. Het winkelend publiek kreeg een tas mee om de kleding thuis te kunnen passen. In eerste instantie vreesde Loverbosch voor een bezoekje van de BOA’s, maar dat bleef uit. 

Begrip

Wethouder Marinus Biemans toonde begrip voor de actie. “Deze ondernemers zien de lockdown noodgedwongen met lede ogen aan en je merkt dat dit – begrijpelijkerwijs – veel frustratie geeft. Vooral als blijkt dat winkeliers in België de lockdown in de krant een godsgeschenk noemen.” De ludieke weekmarkt werd drukbezocht en veel inwoners staken de medewerkers een hart onder de riem. Maar de aandacht bleef niet beperkt tot alleen Deurne en trok zelfs de aandacht in Den Haag. 

Gesprek

Vorige week vrijdag gingen de medewerkers van de modezaak samen met wethouder Biemans het gesprek aan met Tweede Kamerleden Inge van Dijk en Mustafa Amhaouch van het CDA. Daarnaast kreeg Loverbosch een telefoontje van VVD-Kamerlid Daan de Kort. De protestactie kreeg al snel navolging in de rest van het land. Dit was ook dinsdag in Asten het geval. Daar trokken veel ondernemers in hun hemd naar het marktplein omdat zij zich ‘in hun hemd gezet’ voelen. 

Uit de krant