Afbeelding

Van onze partner - 3 situaties waarbij een blousje onmisbaar is

Algemeen 105 keer gelezen

Sommige vrouwen zijn dol op blousjes en zouden ze het liefst elke dag dragen, ze zijn netjes, stijlvol en sexy. En andere vrouwen die comfort hoger waarderen zouden er nog niet dood in gevonden willen worden. De persoonlijke meningen zijn dus verdeeld wanneer het aankomt op deze kledingstukken. Toch hebben blouses door de jaren heen hun bekendheid en populariteit verworven en hoewel ze voor elke gelegenheid wel goed zijn, zijn er ook momenten dat ze absoluut perfect zijn en niet zouden mogen missen.

1. Sollicitatiegesprek

Je wil een nieuwe baan, dus je moet netjes overkomen. Je kunt kiezen voor een jurk, maar voor sommige banen en werkgevers kan dat al weer snel over-de-top overkomen. En dit brengt ook meteen een volgende vraag met zich mee: help, wat voor jurk in vredesnaam? Een cocktailjurk is te koud en te open, een bodycon dress te strak en te revealing en een coltrui jurk te oma-achtig, zeker in de zomer. Om al deze vragen te ontwijken is het snelle en altijd goede antwoord voor een sollicitatiegesprek: een blouse. Het maakt daarbij niet uit of deze zwart, wit of paars is, en stippen of strepen heeft.

2. Je schoonouders voor het eerst ontmoeten

Als je partner al wat details heeft meegegeven over hoe zijn ouders zijn, helpt dat altijd mee. Maar als je nog geen concreet idee hebt en twijfelt, is het maken van een goede eerste indruk altijd een beetje spannend. Een kleding item waarbij je nooit een blauwtje loopt is in dit geval een blousje. Dit is netjes en komt altijd goed over. Daarnaast kan je je hele outfit eromheen speels maken door het te combineren met sieraden en een rok of broek – de keuze is aan jou.

3. Als het weer niet meezit

Typisch voor Nederland is dat je nooit precies van het weer op aan kan. Wordt het nu warm of koud, blijft het droog of niet? Een blouse is in dit geval ook perfect, omdat het net wat meer warmte biedt dan een t-shirt. Zo ben je vrij om een trui of vest voor erover heen mee te nemen, en blijf je flexibel in het switchen van je kledingstukken.

Het belangrijkste in al deze gevallen is wel: wees jezelf! Blouses dragen is je eigen keuze en jij bent altijd mooi op jouw manier. Deze drie situaties kunnen als inspiratie dienen om weer eens een blousje uit de kast te pakken.

Uit de krant