Het lammetje is op de kortste dag van het jaar geboren bij de Parkboerderij. (Foto: Antoine van Baars)
Het lammetje is op de kortste dag van het jaar geboren bij de Parkboerderij. (Foto: Antoine van Baars)

Een lammetje geboren op de Parkboerderij

Algemeen 416 keer gelezen

DEURNE - Het is een fenomeen wat niet vaak voorkomt: een lammetje dat geboren wordt midden in de winter. Afgelopen week gebeurde het toch op de Parkboerderij.

Het is niet alleen kindje Jezus die in de kerststal te vinden is bij de Parkboerderij. Op nog wel de kortste dag van het jaar werd er een lammetje geboren op de boerderij bij het dinghuis in Deurne. Meestal worden lammetjes pas in het voorjaar in februari geboren. De geboorte van dit lammetje werd dan ook als een verrassing ontvangen. De medewerkers van de Parkboerderij wisten niet wat ze zagen toen er ineens een lammetje in de wei rondliep. “Het is heel ongebruikelijk in deze tijd van het jaar, maar we zijn enorm blij”, vertelt Antoine van Baars. 

“We zijn apetrots op de geboorte van het lammetje en we zien het als een hemels geschenk in deze moeilijke tijden. Het is een bewijs dat er hoop is!” Aangezien het op dit moment te koud is, blijft het lammetje voorlopig nog even binnen. Maar wanneer het weer het toelaat zal iedereen het jong en diens moeder kunnen bewonderen in de dierenweide van de Parkboerderij langs het Dinghuis. Tot die tijd is de kerststal wel weer ingericht bij de boerderij voor iedereen die een kijkje wil nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant