Afbeelding

Advertorial - Welke kerstboom past bij mij?

Algemeen 294 keer gelezen

De meeste Nederlanders versieren hun woning in de aanloop naar kerst. Dit doen zijn tegenwoordig op verschillende manieren. De één zet alleen een kerstboom in huis neer, terwijl de ander ook de buitenkant van zijn woning versiert. Ben je voor de aankomende kerstdagen nog op zoek naar een mooie kerstboom? Verdiep je dan eerst goed in de mogelijkheden. Het is namelijk niet zo dat je slechts één soort kerstboom kunt kopen. Nee, want vandaag de dag zijn er verschillende soorten kerstbomen te koop. Om te voorkomen dat je een keuze maakt waar je spijt van krijgt, helpen wij je in deze tekst een kerstboom te vinden die bij jou past.

Houten kerstboom

Als we het over kerstbomen hebben, denken de meeste inwoners van Deurne niet direct aan een houten kerstboom. Toch winnen kerstbomen van hout de laatste jaren aan populariteit. Dit komt onder meer doordat er vandaag de dag bijzondere en fraaie kerstbomen van hout te koop zijn. Kijk maar eens op houtenkerstboom.com. Hier kom je geen steigerhouten kerstbomen met een driehoekige vorm tegen. Op deze website kun je namelijk een Spira en Yelka houten kerstboom kopen. Kies je voor één van deze kerstbomen? Dan haal je een ware blikvanger in huis.

Niet iedereen is direct overtuigd van een houten kerstboom. Toch moet je weten dat zo’n boom de nodige voordelen met zich meebrengt. Eén van de grootste voordelen is dat het op- en aftuigen van de boom je nauwelijks tijd kost. De Spira en Yelka houten kerstboom staan namelijk binnen een paar minuten. Het versieren kost je eveneens niet veel tijd. Ook het aftuigen na afloop van de kerstdagen gebeurt binnen een handomdraai. Je pakt de boom namelijk snel weer in de doos, waardoor hij binnen de kortste keren is opgeborgen. Als je relatief veel opbergruimte hebt, kun je de boom zelfs met versiering en al opbergen. In dat geval kost het optuigen je volgend jaar helemaal geen tijd.

Een ander groot voordeel van een houten kerstboom is dat deze boom geen naalden heeft. Dit neemt behoorlijk wat frustraties weg. Een echte kerstboom verliest namelijk veel naalden. Hierdoor moet je soms meerdere malen per week met de stofzuiger door het huis heen. Helaas blijven de naalden niet alleen in de buurt van de boom liggen. Ze kunnen namelijk ook aan jouw kleding blijven hangen. Gevolg hiervan is dat ze overal in huis op kunnen duiken. Kies je voor een houten kerstboom? Dan zijn rondslingerende naalden voorgoed verleden tijd.

Kunstkerstboom

Ondanks dat steeds meer mensen een houten kerstboom kopen, is niet iedereen fan van zo’n boom. Zo vinden sommige inwoners van Deurne dat een kerstboom een groene kleur moet hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan gaat jouw voorkeur mogelijk niet uit naar een houten kerstboom. Toch betekent dit niet dat je voor een echte kerstboom moet kiezen. Nee, want je kunt namelijk ook een kunstkerstboom kopen. De kunstkerstbomen die tegenwoordig gemaakt worden, zijn vrijwel niet meer van een echte kerstboom te onderscheiden.

Waarom je een kunstkerstboom zou verkiezen boven een echte kerstboom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst heb je met zo’n boom geen last meer van rondslingerende naalden. Een kunstkerstboom heeft weliswaar takken met naalden, maar deze zijn nep. Hierdoor laten ze niet los. Daarnaast kies je voor een kunstkerstboom omdat je deze jaar in jaar uit kunt gebruiken. Na de kerstdagen breek je hem simpelweg weer af en pak je hem in de doos. Volgend jaar tover je de doos weer tevoorschijn als je de kerstboom op wilt zetten. Hierdoor hoef je niet ieder jaar een nieuwe kerstboom te kopen.

Echte kerstboom

Vind je een houten kerstboom niets en zie je ook nog geen kunstkerstboom in jouw woonkamer staan? Dan zit er niets anders op dan een echte kerstboom te kopen. Ondanks dat zo’n kerstboom niet de meest duurzame keuze is, zien we hem ieder jaar weer bij veel Nederlanders in huis staan. Sommige mensen zweren zelfs bij een echte kerstboom. Zij zijn van mening dat een echte boom nou eenmaal bij de kerstdagen hoort. Besef je wel dat je hoe dan ook te maken krijgt met rondslingerende naalden als je zo’n boom in huis haalt. Als dit niet voor frustraties zorgt, past een echte kerstboom waarschijnlijk het beste bij jou.

Goedkope kerstboom

Niet iedereen baseert zijn of haar keuze op de uitstraling van een kerstboom. Sommige mensen kijken namelijk alleen naar de prijs. Een houten kerstboom en een kunstkerstboom vallen in dat geval waarschijnlijk al snel af. Deze bomen zijn in de aanschaf namelijk aanzienlijk duurder dan een echte kerstboom. Op de korte termijn is dit inderdaad het geval, maar op de lange termijn niet.

Een houten kerstboom en kunstkerstboom koop je maar één keer. Deze bomen kun je namelijk jaar in jaar uit opnieuw gebruiken. Een echte kerstboom wordt na de kerstdagen vaak aan de straat gezet of naar de vuilstort gebracht. Volgend jaar wordt er dan weer een nieuwe boom gekocht. Over meerdere jaren gezien ben je dus meer kwijt aan echte kerstbomen dan aan een kunstkerstboom of houten kerstboom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant