Burgemeester Greet Buter leest de kinderen voor uit het boek ‘Geluk van een schildpad’ van Tiny Fisscher.
Burgemeester Greet Buter leest de kinderen voor uit het boek ‘Geluk van een schildpad’ van Tiny Fisscher. Hein v Bakel

Succesvol eerste Kinderboekenweekfestival

Algemeen 606 keer gelezen

DEURNE - Op zaterdag 14 oktober vond in het Huis voor de samenleving het allereerste Kinderboekenweekfestival plaats. Een mooie afsluiting van de Kinderboekenweek. Ruim 90 bezoekers kwamen een kijkje nemen.

Theatergroep Letter Belangrijk trapte het festival af en liet de aanwezige kinderen meezingen en -dansen tijdens hun voorstelling met als thema ‘Bij mij thuis’, wat ook het thema was van de Kinderboekenweek. In het theaterstuk werd met taal en muziek gesproken over wat een huis een ‘thuis’ maakt en over verschillende eetculturen. Daarna volgde een voorleesmarathon. Gezinnen van VoorleesExpress Deurne lazen voor in verschillende talen: Pools, Arabisch (Egypte), Tigrinya (Eritrea) en Turks. Daarna werd het verhaal ‘Feestje’ uit het boek ‘Geluk van een schildpad’ van Tiny Fisscher voorgelezen in het Nederlands door burgemeester Buter. Ze verwelkomde de festivalbezoekers in haar ‘t Huis voor de samenleving’. 

Hapjes ‘Bij mij thuis’

Na het voorlezen opende burgemeester Buter de hapjesmarkt. De gezinnen van de VoorleesExpress hadden flink uitgepakt met gerechten die zij nuttigen als ze feestvieren. Hun traditionele kleding en tafeldecoratie gaf een kenmerkend sfeerbeeld van een feestje bij hen thuis. Hanneke Kuunders van ’t Kabouterpaadje, Boekenbieb en Speelgoedbieb Walsberg, leverde een mooie bijdrage met haar kabouterhapjes en Hollandse spelletjes. Tijdens het programma werden er door de kinderen vlaggetjes versierd om de bibliotheek nog feestelijker te maken.

Liedjes zonder grenzen

Eric Joosten sloot het festival af met zijn interactieve liedjesvoorstelling ‘Liedjes zonder grenzen’. De kinderen en ouders deden volop mee en gingen met hun feesthoedjes nog op tevreden naar huis. De Bibliotheek Helmond-Peel kijkt terug op een geweldige ochtend waarop veel mensen elkaar hebben ontmoet in de bibliotheek en hebben kunnen proeven van andere culturen. 

De hapjesmarkt werd ook drukbezocht. Bezoekers konden genieten van allerlei lekkernijen. (Foto: Hein van Bakel)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant