Het was een flinke speurtocht om alle kabouters te vinden. (Foto: Jan Rosmulder)
Het was een flinke speurtocht om alle kabouters te vinden. (Foto: Jan Rosmulder)

VoorleesExpress zoekt kabouters

Algemeen 1.105 keer gelezen

DEURNE - Bij ‘t Kabouterpaadje op de Kneuterdijk in de Walsberg vond er woensdag 14 juni een heus kabouterkinderfeestje plaats. Dit was voor Hanneke Kuunders, de eigenaresse van ‘t Kabouterpaadje, de eerste keer dat ze een groep ontving. De aftrap van het feestje voor de kinderen van de VoorleesExpress, hun ouders en voorlezers vond plaats in het theater. De kinderen werden daar omgetoverd tot echte kabouters en er stond ranja klaar.

Jarige Kabouter Kris werd daar natuurlijk toegezongen door alle kindjes. Het feestje was gebaseerd op het kinderboek: Speuren in het kabouterbos. En een speurtocht, dat werd het zeker. Op zoek naar minstens 150 kabouters, verstopt op de Kneuterdijk. Er zijn speurtochten beschikbaar in 3 moeilijkheidsgraden. “Zoeken is altijd een belangrijk onderdeel van taal, bij de voorleessessies gebruiken we heel vaak een zoekboek om samen te praten. Dit kabouterpaadje lijkt wel een levend zoekboek. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen hierop reageerden en hoe er dan gekletst wordt over de kabouters en alles wat ze zagen”, laat Yvonne van Bussel namens de VoorleesExpress weten. De zoektocht werd gestart bij de vertelplaat Smikkel- en smulfeest waar door de kabouters interactief werd voorgelezen. Nadat alle kabouters waren gevonden ging het feestje verder met een dansje en muziek. Onder het genot van een ijsje mochten de kinderen nog een kabouterfiguurtje beschilderen. Na afloop kregen ze nog een cadeautje en mochten ze een boek uitzoeken in de Mini-bieb. Het was voor Hanneke en de organisatie bestaande uit Yvonne van Bussel, Maria van Lieshout en Maria van den Eijnden een genot om al die blije kindergezichten te zien. 

Interactief

De VoorleesExpress brengt op een leuke interactieve manier taal in huis bij kinderen van 2 tot 8 jaar die een stukje taalondersteuning kunnen gebruiken. Aanmelden kan via de basisschool, kinderopvang of zelf via het emailadres:
voorleesexpressdeurne@levgroep.nl. Meer informatie over ’t Kabouterpaadje kun je verkrijgen via hanneke@hetkabouterpaadje.nl of  via de socials Facebook: boekenbieb en speelgoedbieb Walsberg of Instagram: boekenbieb_speelgoedbieb.

Hanneke houdt zich nog graag aanbevolen voor kabouters die opgeknapt mogen worden, maar ook spullen voor haar minibiebs zoals boeken, speelgoed en spullen voor de cadeautjeskast.

(Foto: Jan Rosmulder)
(Foto: Jan Rosmulder)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant