Jazz Thielen speelt komend seizoen in het gele tenue van VVV Venlo. (Foto: Roos Knijnenburg)
Jazz Thielen speelt komend seizoen in het gele tenue van VVV Venlo. (Foto: Roos Knijnenburg)

Drie jeugdspelers SV Deurne maken stap naar profclub

Algemeen 3.445 keer gelezen

DEURNE - Het nieuwe voetbalseizoen is alweer in volle gang. Drie jeugdspelers van SV Deurne spelen hun wedstrijden het komende jaar niet meer in het witblauw op sportpark De Kranenmortel. Zij maakten de overstap naar een profclub.

Jazz Thielen (2012) speelt het komende seizoen voor de -12 van VVV Venlo. De jonge voetballer baarde opzien door bij het tekenen van zijn verbintenis bij de Limburgers een Ajax-tenue te dragen. De foto van dit moment ging zelfs viral op internet. Jur Leijsten (2013) uit Kronenberg maakte de overstap van SV Deurne naar de -10 van PSV. Dennis Stocic (2010) verdedigt vanaf dit seizoen de clubkleuren van de -13 van Helmond Sport. Vaders Nico Leijsten en Sachsa Stocic speelden in het verleden beiden in het eerste elftal van SV Deurne. 

Door de overstap van het drietal staat de teller nu op tien spelers die in de jeugdopleiding zitten van een profclub. Hoofd Opleidingen Thijs Matla is trots dat er zo veel spelertjes deze stap konden maken. “We zijn als club heel trots dat deze spelers de overstap naar een profopleiding mogen maken. Wij proberen de kinderen die we hebben zo goed mogelijk te helpen en ontwikkelen, maar ze verdienen hier vooral zelf natuurlijk alle complimenten voor!”

(Foto: Roos Knijnenburg)
(Foto: Roos Knijnenburg)
(Foto: Roos Knijnenburg)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant